Societat

sEGURETAT

Roben les tanques de l’accés a Renfe de plaça Catalunya

La companyia ja ha encarregat la reposició de les baranes

Com si d’un metall preciós es tractés. Les baranes d’acer que protegien la cèntrica entrada a l’estació de tren de Renfe a la confluència del passeig de Gràcia amb la plaça Catalunya de Barcelona han estat robades. L’acció es va produir la setmana passada, segons han confirmat fonts de la companyia a El Punt Avui.

La tanca de metall desapareguda feia forma de L i tenia com a funció protegir els ciutadans del desnivell de quasi tres metres que genera l’obertura d’accés a l’estació per donar cabuda a les escales corresponents. Els lladres van arrencar la tanca, deixant l’evidència dels forats on anava clavada, i només van deixar el passamà que ressegueix les escales des del carrer fins a l’interior.

Amb la desaparició del metall, el mur que circumda l’entrada i sobre el qual anava bastida la barana ha quedat lliure i ara és aprofitat, de forma ocasional, com a pedrís on asseure’s-hi. Tot i el risc pel desnivell, no hi ha cap tanca que impedeixi el fet de poder-hi seure.

L’acció dels lladres es va dur a terme en un punt molt cèntric de la ciutat, ple de càmeres de seguretat de tot tipus i amb una presència constant de vigilància, ja sigui de policia uniformada o seguretat privada de la companyia ferroviària. El lloc també és un lloc molt freqüentat com a punt de trobada de colles de joves

Des de Renfe s’ha explicat que ja s’ha encarregat una nova tanca per substituir la sostreta i que serà reposada tan aviat com sigui possible. El cost de la reparació s’inscriurà en el capítol de vandalisme on la companyia hi destina anualment milers d’euros. Només amb la neteja de trens pintats per grafiters, el 2022 ja es van destinar 10 milions d’euros a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona