Societat

Societat

Justícia reforçarà la vigilància a les cuines de les presons

El departament de Justícia s’ha compromès a reforçar la vigilància dels serveis de les presons, especialment de les cuines, en una reunió amb el comitè d’empresa del Centre d’Iniciatives de la Reinserció (CIRE), on estava contractada la treballadora assassinada per un pres la setmana passada.

Segons han informat, la reunió ha estat convocada de forma extraordinària. La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, han assistit a l’inici de la trobada per expressar el seu suport als treballadors del CIRE i traslladar-los el condol.

En la reunió, que segons les mateixes fonts ha transcorregut en un to cordial i constructiu, hi ha assistit la direcció del CIRE, així com membres del comitè d’empresa, dels sindicats UGT i IAC-CATAC, i delegats sindicals territorials.

La trobada coincideix amb les protestes que els sindicats de funcionaris de presons estan convocant des de divendres passat per bloquejar els accessos a les presons catalanes, cosa que aquest dilluns ha impedit sortir de les cel·les més de 4.000 reclusos i ha obligat a suspendre una cinquantena de judicis.

Entre les mesures pactades -proposades pels companys de la cuinera assassinada i que s’aplicaran de forma immediata-, figura incrementar el personal funcionari destinat a la vigilància dels serveis bàsics de les presons, especialment a les cuines.

També es reforçaran els sistemes d’emergència -facilitant dispositius de comunicació i polsadors d’alerta en el personal, d’ús obligatori- i s’incrementarà el nombre de treballadors de les cuines, especialment en alguns torns, una mesura que des de dijous passat s’ha implantat a la presó de Mas d’Enric

En les properes setmanes, ambdues parts s’han emplaçat a revisar els protocols de seguretat del recinte i a facilitar que representants del CIRE puguin participar en les reunions de tractament, on es decideix l’itinerari penitenciari de cada reclús.

Una altra de les mesures acordades aquest dilluns és fomentar la formació de personal del CIRE en nous perfils i en formes d’atenció a la població penitenciària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva