Societat

Noves esquerdes revifen el vessament de fuel a Eivissa

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, i el president de les Balears, Francesc Antich, visiten les zones afectades

L’episodi de contaminació marítima a l’illa d’Eivissa s'ha revifat de forma preocupant. Després que divendres s’anunciés que s’havien tancat les escletxes i la canonada per on sortia el fuel del vaixell Don Pedro, enfonsat a la matinada de dimarts, avui s'han detectat tres noves fuites i s'ha deixat oberta la possibilitat que n’apareguin d’altres. Per això, Salvament Marítim ha decidit accelerar el pla d’extracció del combustible que hi ha als tancs submergits.

Pilar Tejo, directora de Salvament Marítim, ha informat que dues de les escletxes es troben a popa i la tercera, a proa. De les primeres surt combustible i de l’altra, oli hidràulic, que no és “especialment contaminant”, segons Tejo. L’equip de busseig ha localitzat les fissures després que el divendres a la nit el Clara Campoamor observés “nous afloraments intermitents de combustible” a prop de la zona on hi ha enfonsat el Don Pedro, ha dit Tejo.

La naviliera Iscomar, la propietària del vaixell enfonsat, ha informat mitjançant un comunicat de la contractació del Jacomina, l’embarcació que s’encarregarà de buidar els tancs de combustible del Don Pedro. El Jacomina ha arribat ja a Eivissa i ha començat els treballs de preparació, consistents en la senyalització de la zona a través de boies i en l’ancoratge del mercant, que es troba a uns 45 metres de profunditat. La nau d’abastament ha quedat instal·lada damunt el Don Pedro.

La següent passa dependrà dels experts contractats per assessorar les tasques de buidatge del combustible, l’empresa holandesa Weijsmuller Salvages, que hauran de trobar el millor mètode i les solucions per extreure el fuel del mercant enfonsat.

Sense barreres
D’altra banda, el mal estat de la mar ha dificultat el treball dels 150 operaris que netegen des de dimarts les platges de Talamanca, ses Figueretes i en Bossa. Algunes de les barreres per absorbir el fuel que divendres es van instal·lar s'han trencat a causa de les onades, fet que ha obligat a reposar-les. A més, les llanxes també han tingut problemes.

La directora de Salvament Marítim ha assegurat que les inspeccions aèries de les zones afectades reflectien que “l’estat de la costa és bo”, encara que han detectat una taca d’uns 50 per 20 metres a prop del Parc Natural de ses Salines. Per evitar-ne la contaminació, s’hi han situat barreres per absorbir el combustible. Pilar Tejo ha definit la taca com “una reguera de producte discontínua i no gaire consistent”.

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, i el president de les Balears, Francesc Antich, visitaran demà diumenge les zones afectades i comprovaran l’evolució de les tasques de neteja del litoral afectat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

La paralització a rodalies tensa metro i busos

barcelona

Un vapor obert per prestigiar les persones amb discapacitat

Terrassa
Societat

Investigats els desnonaments a Badalona

Badalona
crònica

Una marabunta davant el caos

SALUT

Els gossos de pacients, permesos al sociosanitari de MútuaTerrassa

TERRASSA
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona