Societat

Olot

Rosa Torrent explora el realisme màgic en la seva nova novel·la

L’escriptora olotina Rosa Torrent ha publicat Travessar el vidre (Editorial Oliveras), en el qual s’endinsa en el realisme màgic. És una novel·la en què l’escriptora conrea la introspecció psicològica, característica d’altres publicacions seves anteriors. Ambientada a Olot, en Pep, un escriptor casat vint anys amb la seva parella, s’enamora d’una altra dona, que està sotmesa a la tirania de la respectiva parella. Tot plegat crea un entramat de relacions i emocions que provoquen desajustaments psicològics al protagonista. “Tant les persones més properes a en Pep com els personatges de la seva novel·la, reflectint la seva hipnosi i el seu caos interior, surten de la seva àrea de control, li destaroten i li canvien la vida”, explica Torrent. I hi afegeix: “En Pep es mou entre dues dones, entre dues vides, però també entre dues realitats, la seva i la de la novel·la que escriu.”

Rosa Torrent és escriptora, poeta i catedràtica de llengua i literatura angleses i ha publicat les novel·les Segones oportunitats (Editorial Gregal, 2019); Penjats d’un film i Tres desitjos (Editorial Oliveras 2020 i 2023). També és autora dels llibres de pomes Rosa del desert (Editorial Columna), guanyadora del premi Miquel de Palol 2004; A casa (Free Minds, 2013); i Il·lusionisme (Viena Edicions), guanyadora del premi Joan Teixidor 2014; i dels contes Peixos de Colors (Edicions de bibliòfil per Elias Plana, 2005); El trencanous i el rei dels ratolins del Fluvià (Harmonia, 2006), i és col·laboradora de Contalles de La Comarca. El llibre el presenta l’escriptora i professora de llengua i literatura catalana, Rosa Vilanova, a l’arxiu de la Garrotxa d’Olot (23 de març, 12h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva