Societat

SOCIETAT

Investiguen l’aparició d’una forca a la comissaria de la policia local de Pineda

Una corda amb un nus escorredor penjada del sostre del garatge a la comissaria que la policia local de Pineda té a tocar de la carretera N-2. A sota, una cadira. Aquesta és la imatge que es van trobar els agents el 10 de gener passat i que el grup municipal d’ERC va fer pública en el ple d’aquest mes, en què va denunciar uns fets “inadmissibles”. La cap de la formació, la regidora i diputada del Parlament Mònica Palacín, va mostrar la fotografia a tots els membres del ple i va exigir explicacions al govern, de majoria absoluta del PSC i el PP, sobre les mesures que s’havien pres “per trobar el responsable i depurar responsabilitats”. “No parlem d’un fet puntual o d’una anècdota, sinó d’una situació molt greu. Pel que nosaltres sabem, no s’ha obert cap expedient i crec que no n’hi ha prou amb una nota o amb una recomanació general demanant als agents que es portin bé. La ciutadania de Pineda mereix una resposta”, va afirmar la regidora.

Palacín va explicar que aquest no seria l’únic acte problemàtic que s’hauria donat a la comissaria en els últims mesos. En concret, va parlar de falta de respecte d’algun o alguns agents cap als seus superiors i, també, d’actes vandàlics. “Estem parlant dels agents que han de procurar per la seguretat dels pinedencs i les pinedenques i ens preguntem si un policia, sigui home o dona, que no és prou responsable per respectar els companys ho serà per respectar la ciutadania de Pineda”, va assenyalar.

El regidor de Seguretat, Diego Sánchez, que va entrar tan sols fa tres mesos al govern, va defensar “la gran professionalitat de la policia local de Pineda” i va assegurar que “s’investigarà tot allò que calgui investigar i es prendran les mesures necessàries”. En aquest mateix sentit es va manifestar la primera tinenta d’alcalde, Sílvia Biosca, que va explicar que el govern havia obert un expedient d’informació reservada i que havia encarregat als serveis de la Diputació de Barcelona la investigació del cas per garantir la màxima objectivitat. “La petició està feta i estem esperant que se’ns assigni un instructor”, va avançar. Biosca, en declaracions posteriors a aquest diari, assegura que com a govern no els consta que hi hagi hagut altres episodis semblants a la policia local ni que vagin dirigits en concret a algun dels agents o responsables del cos. “Són un col·lectiu que conviu sovint les 24 hores del dia i hi pot haver certs problemes menors, però res comparable amb el que ha provocat l’obertura de l’expedient”, matisa la regidora, que reitera la confiança del consistori en “la bona feina que es fa des del cos”.

Fonts sindicals de l’Ajuntament confirmen que a principis de febrer es va presentar una instància formal en què es demanava aclarir els fets, després que no hi hagués hagut cap resposta oficial de la regidoria. “Sí que el regidor va penjar una nota al taulell d’anuncis en què qualificava l’acte d’impropi perquè malmetia la imatge i el prestigi del cos”, assenyalen les mateixes fonts, que asseguren que va ser a partir de la instància presentada pels sindicats que el govern “es va començar a moure, perquè a recursos humans no tenien constància dels fets”.

Des dels sindicats consideren que dins la policia local de Pineda hi ha un problema de fons, i que alguns agents qüestionen l’autoritat del cap de la policia sense que aquest tingui prou suport del govern municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins