Societat

ARBÚCIES

Desallotgen els últims ocupants de les cases del carrer Matagalls

Les ocupacions, que van començar el 2020, havien causat problemes de delinqüència i insalubritat

La Policia Local d’Arbúcies va desallotjar el mes passat els últims ocupants de les cases del carrer Matagalls. Amb aquesta acció, segons explica en un comunicat, l’Ajuntament d’Arbúcies dona per finalitzada el problema de “seguretat i convivència” que ha afectat aquest carrer des de fa quatre anys.

El consistori assenyala que l’ocupació de les cases d’aquest carrer, que transcorre paral·lel a la variant, va portar “problemes de delinqüència, insalubritat, convivència, inseguretat” al municipi. Aquesta situació va començar el 2020, quan la Policia Local va detectar la primera ocupació. Durant aquests quatre anys s’han dut a terme més de 250 actuacions policials a causa de furts i baralles, entre d’altres conflictes.

El març de l’any passat, la Policia Local va iniciar el procés de desallotjament de les persones que ocupaven “delinqüencialment” les cases del carrer Matagalls. Ho va fer d’acord amb la llei que recull que, si l’administració no ha rebut resposta als seus requeriments per part del propietari de l’habitatges en un període d’un mes, pot activar el procediment de desnonament de les cases afectades.

Jaume Salmeron, regidor de Governació, afirma que l’estiu passat hi havia 40 persones en aquestes cases, però que els mesos següents en van anar marxant fins que només en van quedar 12. El 23 de febrer, en compliment d’una resolució judicial i previ avís als ocupants, es va efectuar el desnonament de les persones que continuaven ocupant les cases. Segons Salmeron, aquestes persones han acabat marxant del municipi. “Atuacions com aquesta, permeten donar compliment al compromís de controlar, seguir i actuar davant les situacions d’ocupació delinqüencial que es puguin donar en el municipi. I s’emmarquen en la planificació estratègica per la millora de seguretat pública municipal”, manifesta el regidor de Governació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA