Societat

onu

L’ONU denuncia el malbaratament de més de mil milions de tones d’aliments

El 60% del menjar desaprofitat es genera a les llars particulars

Més de 1.050 milions de tones d’aliments es van malgastar en 2022 en el món, el 60% procedent de les llars, segons un informe del Programa de l’ONU per al Medi Ambient (Pnuma), que assenyala que va succeir en un any en què un terç de la humanitat s’enfrontava a la inseguretat alimentària.

“El desaprofitament d’aliments és una tragèdia mundial. Milions de persones passaran fam avui a causa del desaprofitament d’aliments a tot el món”, ha denunciat aquest dimecres en la presentació de l’informe la directora executiva del Pnuma, Inger Andersen.

L’informe sobre l’Índex de Desaprofitament d’Aliments 2024, realitzat conjuntament amb l’organització associada WRAP, es titula “Pensa, menja, estalvia. Seguiment dels avanços per a reduir a la meitat el desaprofitament mundial d’aliments”.

L’estudi presenta una estimació mundial sobre el desaprofitament d’aliments en l’àmbit de detallistes i consumidors, a més de suggerir unes millors pràctiques a fi de reduir a la meitat el desaprofitament per a 2030 d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides.

Segons el Pnuma, en 2022 es van generar 1.050 milions de tones de residus alimentaris (incloses les parts no comestibles), la qual cosa suposa 132 quilograms per càpita i gairebé una cinquena part de tots els aliments disponibles per als consumidors.

Del total d’aliments malgastats, el 60% (631 milions de tones) prové de les llars de tot el món, un 28% dels serveis d’alimentació i un 12% del comerç al detall.

Cada persona va malgastar 79 quilograms de menjar a l’any, i en les llars es va malgastar cada dia l’equivalent a mil milions de menjars, o dit d’una altra forma, 1,3 menjars diaris per a les persones afectades per la fam en el món.

De l’estudi es dedueix que els països de diferents nivells d’ingressos malgasten una quantitat similar d’aliments per persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA