Societat

Societat

Part dels veïns desallotjats de Badalona tornen a casa

L’Ajuntament de Badalona va anunciar ahir que els veïns del número 5 del carrer Canigó, desallotjats el 21 de febrer, ja poden tornar a casa, un cop s’ha reforçat l’apuntalament de l’edifici. De les 20 famílies del bloc n’hi ha dues que hauran d’esperar que es facin les obres de reforç de l’estructura perquè l’esquerda del sostre “fa recomanable impedir el seu ús”. Es tracta del baix i d’un dels pisos de la primera planta. Els veïns del bloc 5 són els primers afectats de l’illa formada pels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc que poden tornar a casa. Ara, informen fonts del consistori, es reforçarà del número 11 de Canigó, perquè els arquitectes puguin valorar si els veïns també hi poden tornar. El 75% dels habitatges de l’illa s’han hagut d’apuntalar. A la pràctica, a tots els blocs.

Des de l’esfondrament del número 9 del carrer Canigó, el 6 de febrer, i on van morir tres persones, s’han hagut de desallotjar un total de cinc edificis més. Són 120 famílies. Encara continuen fora de casa els veïns dels números 7 (desallotjats el 14 de febrer) i 11 (20 de febrer) del carrer Canigó, així com dos blocs més del carrer Ausiàs Marc, els números 116 (1 de març) i 118 (6 de març). Sobre el número 9, el que es va enfonsar parcialment el 6 de febrer, continua el secret de sumari. Set famílies necessiten l’ajut de l’Ajuntament per tenir un lloc per viure.

En paral·lel, l’Ajuntament ha demanat autorització judicial per poder accedir a l’àtic del número 119 del carrer Ausiàs Marc, ja que el propietari no permet l’entrada dels tècnics municipals. Per ara és l’únic cas conegut on està sent necessari recórrer als jutjats per poder entrar en un immoble.

Des del sinistre del 6 de febrer s’han analitzat els 420 habitatges de 21 blocs de l’illa dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc. La prioritat del consistori és que els veïns desallotjats puguin tornar a casa. Per això s’estan substituint els puntals que van posar els Bombers per bigues de fusta. Fins al moment no s’han donat calendaris sobre les actuacions.

Després de les primeres anàlisis, l’Ajuntament fa un parell de setmanes apuntava la idea que la solució definitiva pels als diferents edificis haurà de ser global.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona