Societat

Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

S’endarrereix dos anys l’obertura per la llarga tramitació administrativa

Les obres de la nova seu del SARA s’inicien aquest estiu

El nou equipament municipal d’atenció a víctimes de violència masclista amb atenció especialitzada a l’Eixample preveu ara entrar en funcionament el 2026. Es preveia, però, que entrés en funcionament a finals del 2023. Segons fonts municipals consultades per l’ACN, el calendari de la tramitació administrativa del projecte ha estat llarg perquè l’obra es finança amb Fons Next Generation. Segons l’Ajuntament el proejcte de reforma del nou equipament del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) començaran a finals d’aquest estiu. Es preveu que finalitzin al setembre de 2025 i que es pugui posar en funcionament a principis de 2026, més de dos anys dels previstos. La Comissió de Govern del 21 de març va aprovar inicialment el projecte d’adequació del local. Els treballs de reforma d’un espai de prop de 900 metres quadrats tenen un pressupost d’1,7 milions d’euros. El consistori detalla que al voltant de 415 metres quadrats es destinaran a espais d’atenció a les dones, on s’instal·laran sales d’atenció individual amb aïllament acústic per garantir la privacitat i zones d’activitats i atenció grupal. L’espai de treball del personal del centre ocuparà uns 340 metres quadrats i disposarà de despatxos, sales de reunions i un office. El local on s’ubicarà el nou SARA consta d’una planta diàfana subdividida en dos grans espais separats per un desnivell. La façana principal dona al carrer de Muntaner, i la posterior, al pati interior d’illa. Serà el segon equipament de la ciutat especialitzat a atendre dones en situació de violència masclista, que ja disposa d’una seu a Nou Barris.

El projecte es remunta a l’any 2022 quan al mes d’octubre, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la llavors tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Feminismes de Barcelona, Laura Pérez, van anunciar en roda de premsa conjunta la iniciativa d’obrir un nou equipament a l’Eixample amb un pressupost d’uns 2 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva