Societat

Pantalles i cadires a l’exterior de la Catedral per seguir l’ordenació del Bisbe

L’ordenació episcopal i l’inici del ministeri de fra Octavi Vilà com a nou bisbe de Girona del proper 21 d’abril, a les cinc de la tarda a la Catedral de Girona, serà obert a tothom i es podrà seguir en directe. Per els assistents en general no caldrà invitació, tot i que per raons d’aforament, que és d'un miler de persones, no es pot garantir l’accés a tothom a l’interior del temple. Per això, es posarà una pantalla gegant a la plaça dels Apòstols i cadires a l’exterior de la Catedral per poder seguir la celebració. Des de casa es tindran diferents opcions per poder veure la cerimònia: des de Televisió de Girona o des del YouTube o Instagram del Bibat. I, per ràdio, des de Ràdio Estel i Radia María. “La idea és que tothom pugui gaudir d’una manera o altra de l’ordenació episcopal. A la Catedral l’accés és lliure a tothom, però la previsió és que hi hagi molta gent, per això recomanem que les persones que vulguin entrar a dins vinguin amb temps”, exposen des del Bisbat. Les portes de la Catedral s’obriran a dos quarts de quatre de la tarda.

Així, amb aquest nomenament, Octavi Vilà ocuparà la plaça vacant des del 31 de març del 2022, quan va morir qui era el bisbe emèrit des de setembre del 2021, Francesc Pardo. Una proclamació que Vilà no s’esperava: “Ha estat una sorpresa total. Tant ho va ser l’elecció d’abat per part de la comunitat com ara ser designat bisbe de Girona pel sant pare. Són dues coses que no entraven en el meu programa mental”, va expressar en una entrevista en aquest diari. Quant se li va preguntar pel tipus de bisbe que vol ser, va manifestar que alguns dels seus referents, a part dels seus dos predecessors immediats, el bisbe Francesc i el bisbe Carles, és el bisbe Jaume Camprodon, que “va ser el gran canvi. Va ser d’aquells bisbes propers a la gent, propers als preveres”.

Octavi Vilà i Mayo va néixer a Tarragona el 1961 i és un monjo de l’orde del Cister. És conegut principalment per haver estat l’abat del Monestir de Poblet des del 3 de desembre de 2015. És llicenciat en Geografia i Història (1984) i Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (1987) per la Universitat de Barcelona, postgrau en Noves Tecnologies de la Informació per la Universitat Politècnica de Catalunya (1996) i en Gestió Cultural per la Universitat Pompeu Fabra (2000). Va ser Secretari (1998-2001) i vicepresident (2001-2005) de l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus. Secretari de la Germandat de Poblet (2000-2005) i Secretari del Patronat de Poblet, entre els càrrecs destacats.

El pròxim bisbe de la diòcesi de Girona té un marcat perfil intel·lectual. És catalanista i forma part de la línia més oberta de l’església catalana. Destaca, també, pel seu compromís social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS