Societat

Sant Miquel del Fai es reobrirà a la tardor quan s’arrangi la cinglera on es van produir despreniments

La Diputació de Barcelona preveu reobrir a la tardor Sant Miquel del Fai, a cavall entre el Vallès Oriental i el Moianès, un cop s’hagi reparat la cinglera entre el llac i el Salt del Tenes afectada per despreniments que ha provocat les pluges i que va obligar a tancar l’espai el passat 9 de març.

El pressupost estimat de les actuacions d’emergència previstes és de 250.000 euros i inclou l’execució de les obres de millora de l’espai, la direcció d’obra, la coordinació de seguretat i salut i altres treballs necessaris. L’informe elaborat pels serveis d’enginyeria geològica del Pla de seguiment dels talussos de Sant Miquel del Fai estableix la necessitat de tancar l’accés al públic, cautelarment, i de realitzar actuacions per garantir la seguretat de trànsit sota els talussos afectats, tant per a les persones visitants com per al personal que hi treballa. Els treballs consisteixen en l’esbrossada, sanejament i purga de la zona, així com la consolidació del coronament del talús i reforçament de la capçalera.

El diputat d’Espais Naturals i Infraestructura Verda de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, s’ha reunit avui amb l’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano; l’alcalde de Sant Feliu de Codines, Pol Cabutí; i l’alcaldessa de Sant Quirze Safaja, Sonsoles Letang, per abordar la reobertura. Ls Diputació i els ajuntaments han creat un grup de treball per mantenir i potenciar el seguiment de la gestió de l’entorn.

També s’ha determinat que cal actualitzar els protocols per preveure possibles condicions de precipitació que influeixen sobre el grau de risc de despreniment. L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) va realitzar, manté i fa seguiment del Pla de gestió del risc geològic a Sant Miquel del Fai. Aquest treball tècnic és la base per definir el protocol d’actuació i la previsió d’inversions. Aquest s’actualitza en funció del registre de rondes i seguiment periòdic. Tots els talussos, des de la Foradada fins al salt del Tenes, van ser inventariats i classificats segons el seu grau de perillositat potencial per l’ICGC per encàrrec de la Diputació de Barcelona.

Es preveu que un cop fetes les actuacions, l’espai pugui tornar a obrir al públic a la tardor. En el marc de la reunió d’aquest dimecres, s’ha creat un grup de treball, format per càrrecs electes i personal tècnic de les quatre administracions, per mantenir i potenciar el seguiment de la gestió de l’espai, a més de traçar conjuntament una proposta de pla de futur de l’Espai Natural de Sant Miquel del Fai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona