Societat

societat

Tots els grups, menys els comuns, demanen reformar el Codi Penal contra la multireincidència

La immensa majoria dels grups municipals a l’Ajuntament de Barcelona van apostar ahir per reformar el Codi Penal per lluitar contra els delinqüents multireincidents, sobretot els que cometen furts i robatoris amb violència o intimidació. Ho van expressar durant la primera sessió de la comissió d’estudi sobre la multireincidència. El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, va recordar diverses xifres sobre delinqüència a la ciutat i tots els grups menys els Comuns, que no es van pronunciar, van estat d’acord a dir que l’última reforma penal sobre la matèria ha estat un fracàs. Per això, pressionaran per reformar de nou la llei penal.

La comissió estudiarà reformes legals per fer front a la multireincidència delictiva. Presidida pel portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, se celebraran fins a cinc sessions, i es preveu que es presentin les conclusions abans de l’estiu, amb propostes a posar en marxa per revertir les dades d’inseguretat a la ciutat.

Segons va dir Batlle en la comissió, al 2023 els delictes van pujar del 8,6% respecte del 2022, però van representar un 7,3% menys que al 2019. Tot i augmentar l’activitat policial, els delictes contra el patrimoni van créixer del 9,5% i són el 89,5% del total, amb gairebé 188.000. En total hi va haver més de 100.000 furts, el 48% dels delictes coneguts, i el 65% es cometen al transport públic o al carrer.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han identificat 526 delinqüents multireincidents, dels quals 487 van estar actius durant el 2023. Van acumular 6.169 robatoris o furts. El 72% de les detencions estan relacionades amb robatoris o furts i el 78% dels detinguts tenen algun antecedent per robatori amb violència o intimidació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona
Societat

Mor Yumi Katsura, dissenyadora de moda que va popularitzar els vestits nupcials al Japó

societat

Denuncien que la vulnerabilitat es cronifica a Catalunya

barcelona
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot