Societat

societat

Neguen haver deixat vàters amb missatges “humiliants” a un mosso

El judici contra set acusats de deixar vàters i llaços grocs a casa d’independentistes que s’ha fet al penal 2 de Girona ha quedat vist per a sentència, segons informa l’ACN. Durant la segona jornada de judici, els processats s’han desvinculat dels fets i han negat haver participat en les accions reivindicades pel grup ‘Justicieros nocturnos’ que van tenir lloc les matinades del 7 d’abril i del 19 de maig del 2019 a casa la parella del portaveu de Mossos per la Independència, a Sarrià de Ter. Alguns acusats han admès que participaven en grups que retiraven llaços i estelades però diuen que no van formar part dels van deixar els vàters acompanyats de missatges per “ridiculitzar públicament” el denunciant per la seva ideologia política i la seva orientació sexual. La fiscalia manté la petició de fins a 2 anys de presó per als processats.

El judici va començar dijous amb la declaració del perjudicat, de la seva parella i les testificals de diversos agents de policia i dels Mossos d'Esquadra que van assumir la investigació i van identificar els acusats com els qui, presumptament, van formar part dels grups que van deixar tasses de vàter amb missatges "humiliants" en dues ocasions a Sarrià de Ter. 

Tots ells s'han desvinculat dels fets i la majoria han respost només a les preguntes de les defenses. Un dels processats era, en el moment dels fets, també agent dels Mossos d'Esquadra i, segons les acusacions, es va encarregar de facilitar a la resta d'investigats l'adreça de residència de la parella del portaveu de Mossos per la Independència. Aquest processat ha admès que va donar la direcció, tot i que nega haver-la tret de fitxers policials i sosté que la va localitzar per publicacions a les xarxes socials de la víctima. Al·lega, però, que creia que el grup li volia fer un "escratxe" de protesta i que no sabia que els vàters i els llaços grocs anirien acompanyats de missatges "ofensius" cap al denunciant. La fiscalia sosté que, a l'acció de dos quarts de dues de la matinada del 7 d'abril del 2019, van deixar la tassa de vàter davant de l'immoble amb inscripcions on s'hi podia llegir "Per quan vagis al Suprem" o "mossogay.com". També hi havia dibuixos de papallones, marietes i flors. El denunciant va explicar que això va ser pocs dies abans que anés a declarar com a testimoni al judici contra els líders independentistes al Tribunal Suprem i que s'ho va prendre com una "amenaça". La resta de processats han negat la seva participació en els fets. 

Després de les declaracions, la fiscalia ha mantingut l'acusació per delictes d'injúries humiliatòries i menyspreants (englobat dins l'article del Codi Penal que tipifica els delictes de provocació a la discriminació, a l'odi i a la violència). Només hi ha un dels processats que hauria participat en les dues accions i és el que s'enfronta a la pena més alta de 2 anys de presó i multa de 3.600 euros. Per als altres demana una condemna d'1 any i 9 mesos de presó i multa de 3.300 euros. Les defenses demanen l'absolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona