Societat

societat

La Revolta Escolar vol més diners per pacificar les zones escolars

La plataforma La Revolta Escolar denuncia que la partida dels pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona destinada a la pacificació d’entorns escolars menysprea la necessitat de protegir aquestes zones i la qualifica de “ridícula”. Segons afegeix la plataforma en un comunicat, el pressupost assignat és molt reduït (500.000 €) i no compta amb una planificació per pacificar entorns escolars en l’actual curs 2023/24. L’import pressupostat per a millores en entorns escolars suposa només l’11% dels 4.500.000 € del darrer any de l’anterior mandat.

L’associació demana estendre a tota la ciutat les restriccions de trànsit en entrades i sortides escolars com a mesura prèvia a la pacificació dels entorns escolars. Segons explica, la mesura implementada en llocs com ara l’Escola Italiana a Sarrià i a l’escola Font d’en Fargas al Guinardó no soluciona els problemes de soroll i contaminació que tenen molts dels centres escolars, però ho valoren positivament com a mesura ràpida d’implementar, de baix cost i efectiva per donar seguretat als infants durant els horaris d’entrada i sortida.

La Revolta Escolar demana al govern municipal més mesures que prioritzin la salut i seguretat dels infants als entorns escolars, amb més actuacions i més pressupost.

La plataforma alerta també, en aquest sentit, els problemes de seguretat existent, que han provocat atropellaments a infants en les darreres setmanes davant d’escoles (Arenal de Llevant a Barcelona, Joan Maragall a Sant Cugat) i la mort d’una menor en bicicleta a l’avinguda Madrid de Barcelona en un sinistre amb un cotxe involucrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA