Societat

El director de Rodalies demana demana disculpes

IU-ICV i ERC han demanat avui la compareixença de la ministra de Foment al Congrés per donar explicacions

El director de Rodalies Barcelona, Miguel Ángel Remacha, ha demanat avui disculpes per l'última avaria d'un tren, en què ahir van quedar atrapades més de 400 persones durant dues hores i mitja, i l'evacuació de les quals va bloquejar l'accés a l'estació de Sants i va afectar 24.000 viatgers i 90 combois.

Remacha ha justificat l'actuació de Renfe i ha explicat que "sempre que és possible, el millor és portar la gent en tren fins a l'estació i aquesta va ser la nostra prioritat".

"Quan no va ser possible, es va haver d'evacuar els passatgers", ha afirmat Remacha, abans d'assegurar que Renfe va avisar al Centre d'Emergències de Catalunya menys de mitja hora després de l'avaria perquè els bombers ajudessin en l'evacuació dels viatgers des del comboi avariat fins a l'estació de Sants.

Davant les repetides queixes dels usuaris per la falta d'informació, Remacha ha anunciat que al setembre tots els trens estaran connectats per megafonia amb la Central de Comandància de Rodalies de Renfe, cosa que facilitarà la transmissió d'informació als passatgers.

El director de Rodalies també ha anunciat que dilluns es reunirà amb personal de manteniment de Renfe per conèixer les causes d'aquest incident.

IU-ICV i ERC han demanat avui la compareixença de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, al Congrés per donar explicacions per la situació de la xarxa de Rodalies de Renfe a Catalunya, mentre que el PPC ha demanat la seva dimissió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès