Reus es consolida com un atractiu turístic esportiu amb més de 9.000 visitants l'any

La majoria de turistes es concentraran per Setmana Santa i són, bàsicament, d'origen anglès i escandinau

L'empresa municipal Reus Esport i Lleure està treballant des de fa anys per convertir la ciutat de Reus en un municipi de referència dins el turisme esportiu. L'any 2002 les dades van començar a donar-li certa rellevància, però aquest any 2009 les xifres la consoliden ja com una població amb un alt atractiu turístic en l'àmbit esportiu. La societat municipal, doncs, ha gestionat per enguany l'estada de 9.340 persones a Reus i els voltants amb l'objectiu que aquestes utilitzin les seves instal·lacions esportives, però també la dels municipis més propers. De fet, en els últims mesos l'entitat Reus Esport i Lleure s'ha posat en contacte amb patronats de turisme i regidories d'esports d'altres poblacions de l'entorn per poder assumir el nombre de visitants previstos per aquest 2009. Actualment, es col·labora amb Tarragona, la Selva del Camp, Cambrils, Constantí, el Morell, Riudoms, Prades, Vila-seca, Salou, i altres poblacions de la demarcació de Barcelona. La societat també ha intensificat en els últims temps els contactes i col·laboracions amb operadors estatals i estrangers per aconseguir la xifra actual de turistes esportius, que representen 35.500 pernoctacions i 1.620 hores d'ús d'instal·lacions esportives. Principalment, aquests operadors amb qui s'han tingut contactes són d'origen anglosaxó i escandinau, i també se n'han iniciat amb Itàlia, Suïssa, Holanda, Dinamarca, Rússia i Alemanya.

A aquests visitants, l'empresa els ofereix diversos serveis, des de la mateixa activitat esportiva, fins a l'acompanyament, el monitoratge, l'ús de les instal·lacions o l'organització i gestió de qualsevol programa de lleure o competició. Dels més de 9.000 visitants, 6.500 hi seran aquests dies de Setmana Santa.

6.500 per Setmana Santa

Dels 9.340 turistes esportius previstos per aquest any, 6.500 s'allotjaran a la ciutat o al seu entorn durant aquest mes d'abril, i més concretament durant aquesta Setmana Santa. Del total de joves que vindran, 6.410 seran grups universitaris i escolars; 2.240 vindran per competir en tornejos de futbol; 562 ho faran perquè s'han organitzat activitats extraordinàries i 128 per realitzar estades d'entrenament.

Desestacionalització

L'ampliació dins d'aquest turismes esportiu de nous criteris, com ara la introducció de nous esports o de nous països d'origen ha propiciat que es desestacionalitzi l'activitat, que fins ara se centrava en el primer semestre de l'any, i que actualment creix cap al segon semestre.

La regidoria d'Esports i la de Turisme de l'Ajuntament de Reus estan treballant conjuntament perquè l'any vinent es puguin oferir uns paquets turístics complets per visitar diversos punts de la ciutat. Aquesta proposta s'ha fet perquè la regidora de turisme, Martina García, considerava que aquest tipus de turisme dinamitza l'economia de la ciutat i la dels municipis del seu entorn, i «aquesta sí que és una manera de fer capitalitat», remarcava la jove regidora socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona