Societat

GIRONA

El campionat català de cocteleria professional es farà per primer cop a la ciutat

El campionat de Catalunya de cocteleria professional, que arriba a la 68a edició, es farà per primera vegada a Girona. Tindrà lloc a l’Hotel Ultonia el 26 de maig i estarà organitzat pel Club del Bartender de Catalunya, amb el suport de l’International Bartenders Association (IBA). Hi participaran 24 bartenders de tot el territori català. Els guanyadors en les modalitats de còctel digestiu, joves i sèniors bartenders i flairbartending es classificaran per al campionat d’Espanya, que organitzarà el desembre que ve, a Lanzarote, la Federación de Asociaciones de Bartenders Españoles. Els guanyadors de la resta de modalitats es proclamaran automàticament campions de Catalunya.

La portaveu i vicepresidenta del Club del Bartender de Catalunya, Mariona Vilanova, es mostra satisfeta que per primera vegada la ciutat de Girona sigui l’escenari d’aquesta competició. En aquest aspecte, destaca el bon moment i el gran nivell de professionalització que viu el sector els últims anys. “El campionat de Catalunya és un espectacle obert a tothom. S’hi recuperarà la categoria flairbartending, una modalitat que combina el malabarisme amb l’art de fer còctels”, assenyala.

Cada any l’IBA indica quina és la modalitat del còctel de la competició, que aquest cop serà el digestiu. Vilanova ha explicat que, en aquesta modalitat, es podran veure primeres espases de la cocteleria catalana en el jurat. “El còctel digestiu és complicat de fer perquè té uns gustos molt marcats i uns ingredients molt particulars”, afegeix Vilanova.

El campió del món de còctel digestiu, Manolo Martín, serà un dels membres destacats d’aquesta competició, així com el campió panamericà, Sergio Freyle. Entre els membres del jurat hi haurà figures de primer nivell del món de la cocteleria de Catalunya, com el President del Club de Bartenders de Catalunya, Marc Álvarez (SIPS) i Josep Maria Gotarda (Ideal cocktail bar).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]