Societat

GIRONA

L’Ajuntament multa el Fòrum Gastronòmic per haver deixat aparcar a la Devesa

L’Ajuntament de Girona ha sancionat els organitzadors del Fòrum Gastronòmic de Girona amb una multa de 9.389 euros per haver ofert als seus expositors aparcar al Camp de Mart de la Devesa, fent cas omís a les condicions fixades en el decret d’autorització de l’activitat.

Durant la celebració del Fòrum, que va tenir lloc entre l’11 i el 13 de març, es va habilitar un aparcament en aquest espai. Segons els organitzadors, hi havia un acord amb l’ajuntament per poder-hi aparcar, però el decret del consistori, facilitat a aquest diari, especificava que els expositors podien accedir al recinte del parc de la Devesa només per a tasques de càrrega i descàrrega. L’organitzador va contestar que un altre decret sí que preveia que es pogués aparcar al Camp de Mart.

Durant els tres dies del Fòrum, la Policia Municipal va multar 383 vehicles per haver aparcat en una zona no autoritzada, cosa que va despertar les queixes tants dels usuaris com de l’organització. “Totes les fires del món tenen aparcament menys aquesta, estem donant molt mala imatge i aconseguirem que els expositors no tornin”, va manifestar Jami Matamala, director del Fòrum. El consistori, un cop analitzada la situació amb els serveis jurídics, ha retirat les 383 denúncies perquè entén que els usuaris van seguir les instruccions facilitades pels organitzadors, a qui responsabilitza de les infraccions.

L’Ajuntament recorda que la de Devesa és un bé cultural d’interès nacional i que està prohibit aparcar-hi si no es disposa d’un permís especial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]