Societat

GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

L’Ajuntament de Girona treballa perquè l’antic edifici de la UNED, al Barri Vell, es converteixi en un centre de dia i en un refugi climàtic per a persones sense sostre a partir del juliol i fins al novembre, quan es tornaria a activar el pla fred. La voluntat és que l’edifici tingui un ús continuat més enllà de l’esmentat pla per a l’hivern, explica la regidora d’Igualtat i Justícia Social, Amy Sabaly (Guanyem).

L’any passat el nou equip de govern, de Guanyem, Junts i ERC, va incloure espais municipals en un llistat de refugis climàtics, que ara podria incorporar l’edifici de la UNED, al carrer Sant Josep. L’Ajuntament preveu que hi hagi una persona encarregada de dinamitzar i organitzar activitats durant el dia i que alhora l’espai sigui un lloc a recer i que pugui resguardar les persones sense sostre de les altes temperatures i un punt per fer-hi nit.

Fins al 15 d’abril i en el marc del pla fred, s’havia atès 93 homes, incloent-hi un jove de 18 anys, i 29 dones, incloent-hi una jove de 20 anys. D’origen de fora de l’Estat, eren el 56% dels homes i el 51,7% de les dones. El pla de l’Ajuntament és “encadenar” el pla fred amb el pla calor, que inclouria també “un centre social, amb dinamitzador”, assenyala Sabaly.

L’any passat, l’Ajuntament i la Diputació de Girona van pactar una permuta segons la qual l’edifici de la UNED passaria a ser municipal, cosa que permetria completar la reforma del Modern i dotar d’usos veïnals l’edifici, que acollirà el centre d’arts escèniques El Galliner.

Recompte el dia 22

D’altra banda, l’equip de sensellarisme de l’Ajuntament farà un recompte dels sensesostre de la ciutat el dimecres 22 d’aquest mes. Tindrà el suport d’entitats com ara Creu Roja, Càritas Diocesana, l’associació Nou Sol, la Fundació Diagrama i la UdG, entre d’altres, així com veïns voluntaris.

El dispositiu començarà a les 20 h a l’espai cívic del Mercadal. Es distribuiran els equips, formats per quatre persones, en 33 zones de la ciutat. En l’anterior recompte, el maig del 2022, se’n van comptabilitzar 86. El novembre passat, però, Càritas i Traçant Camins van alertar de l’augment dels sensesostre; aquesta última entitat va informar que ja superaven el centenar.

LA FRASE

El recompte del dia 22 ens ha de permetre impulsar polítiques socials per als sensesostre
Amy Sabaly
REGIDORA D’IGUALTAT I JUSTÍCIA SOCIAL DE GIRONA (GUANYEM)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia