Societat

Mantenir les caramelles

A Vila-rodona i a Vimbodí i Poblet se surt cada any al carrer per conservar la tradició de cantar cançons populars

Fa prop de 20 anys que a Vila-rodona s'han recuperat les caramelles i des del mes de gener, tant el grup d'adults com el de nens i nenes assagen per sortir a cantar pels carrers els dies de Setmana Santa. El grup de grans entonarà la caramella Entonem un bell cant, però el repertori és més extens i també oferiran la sardana A la plaça hi ha sardanes i l'havanera El vell pescador. El grup de petits ha assajat les cançons infantils La granoteta verda i El tirolès. Els grups, formats per 25 membres el d'adults i 20 l'infantil, sortiran a cantar dissabte a les 19.00h a la zona de l'Ajuntament i el Casal, mentre que diumenge al migdia es desplaçaran per diferents carrers del nucli urbà. Tot el grup sencer ha assajat un cànon conjunt, la cançó Pujarem dalt dels cims.

Dels diners que recullin durant aquests dos dies, és previst que els grans programin un sopar i als petits se'ls porti a sopar.

La directora del grup de la canalla, Conxita Rabadà, explicava que cada any s'intenta canviar el repertori per no repetir els mateixos temes, i reconeixia també que cada cop costa més que el jovent s'impliqui en la tradició de cantar caramelles, tot i que els cantaires més petits tenen ara 5 anys.

26 anys a Vimbodí

Les caramelles també són tradicionals a la Conca de Barberà, on, al poble de Vimbodí i Poblet, per exemple, fa 26 anys seguits que es canten en el marc de la Setmana Santa. L'any passat la coral Veu de la Terra de Vimbodí va commemorar els 25 anys de caramelles al municipi amb concerts especials. Fidels a la tradició, els cantaires vimbodinencs tornaran a sortir al carrer per entonar les caramelles tradicionals de Pasqua, els dies de dissabte sant (18.00 h) i diumenge sant (12.00 h).

Els vint-i-set cantaires que integren la coral local interpretaran el següent repertori: Alborada, Nit de Pasqua i Sardana llevantina. Formen part de l'agrupació musical persones entre la cinquantena i la setantena d'anys.

El proper diumenge 19 d'abril, la coral Veu de la Terra de Vimbodí cantarà les caramelles per diversos indrets del terme, com ara en cases i masies particulars. i també al monestir de Poblet, per acabar amb un dinar de germanor per a tots els participants.La UE colla AZ per noranta milions de vacunes pendents

Brussel·les

La policia es gasta 2 milions en obres a la seu de Via Laietana

barcelona

Els menors de 60 anys rebran el vaccí Janssen

Barcelona

Nou de cada deu infermeres tenen estrès per la Covid

Barcelona

“Ens han espremut”

Barcelona

Les Cent Fonts de Sant Hilari, sense ajuda per a P3

SANT HILARI SACALM
societat

Barcelona detecta 87 dones dormint als carrers de la ciutat

societat

Turisme de Barcelona crea una app per evitar cues

Reducció de la velocitat a la majoria de carrers

barcelona