Societat

El sol guia una tornada sense grans cues a la carretera

Trànsit

El sol, que ha brillat per la seva absència durant la Setmana Santa, va voler fer acte de presència ahir per contribuir a fer del dia de l’operació tornada una jornada de plàcida conducció per unes carreteres i autopistes on es van registrar pocs problemes de congestió, “fins i tot menys que un diumenge”, segons el Servei Català de Trànsit.

Només l’autopista AP-7, en el seu tram del Penedès, va arribar a tenir a la tarda, en el moment de màxima afluència de vehicles, uns vint quilòmetres de congestió. Un accident va acabar de complicar el trànsit de vehicles en aquest tram.

Els automobilistes van emprendre el camí de retorn amb tanta tranquil·litat i de manera tan esglaonada que no va ser necessari activar les mesures de reforç que Trànsit tenia preparades, com els carrils addicionals que estaven a punt al tram gironí de la AP-7 o a l’autopista del Garraf. El primer dia de l’operació tornada aquests carrils tampoc es van posar en servei, però aleshores va ser a causa de la pluja que hi feia perillosa la circulació.

A les vies que condueixen a la muntanya, el trànsit també hi va discórrer amb fluïdesa. Només una manifestació va taponar durant el matí la circulació dels cotxes que marxaven del Ripollès.

Un dels factors que van contribuir a millorar el trànsit d’ahir és el fet que aquest any el nombre de vehicles que han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona ha disminuït un 4 per cent en relació amb les vacances de Setmana Santa de l’any passat. En total, es calcula que s’han mogut 545.000 cotxes.

D’altra banda, dues persones van morir ahir a conseqüència de dos atropellaments, cosa que eleva fins a nou les víctimes d’accidents de trànsit que s’han registrat durant la Setmana Santa. Tot i aquesta xifra, el balanç millora el de l’any passat, quan el nombre de morts durant el mateix període va ser de catorze.

El primer atropellament d’ahir es va produir de matinada al quilòmetre 100 de la AP-7, a Sant Celoni, quan un vianant va ser envestit per un autocar. La víctima de l’altre sinistre va ser un ciclista de 27 anys, veí de Tona, que va morir a la carretera C-651 quan un vehicle va topar amb la seva bicicleta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA