Societat

Marxa enrere en la gossera

Barcelona

Diuen que rectificar és de savis, encara que sigui a contracor. Això és precisament el que ha hagut de fer la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, davant la polèmica desfermada per la seva negativa a consensuar la ubicació de la futura gossera municipal, que ella proposava construir al Parc de l'Oreneta. Després de la desautorització pública de l'alcalde divendres passat i d'uns dies de silenci, Mayol va anunciar aquest dimecres, en un comunicat, l'inici de les converses amb els grups municipals "per tractar de la ubicació" del nou centre d'animals de companyia per analitzar "totes les propostes i alternatives d'emplaçament plantejades". La primera trobada la tindrà aquest dijous a la tarda amb ERC, tal com estava previst. Amb els altres dos grups de l'oposició s'hi trobarà aquesta setmana, tot i que encara no hi ha data.

El canvi de parer de la regidora d'ICV-EUiA es produeix a dos dies de la celebració del ple i s'interpreta com un intent del bipartit de desactivar una nova trifulga, o fins i tot una derrota que compliqui encara més el projecte. De fet, tant CiU com el PP tenien previst presentar dues proposicions en què reclamaven al bipartit crear una comissió per estudiar tant les dotze propostes descartades inicialment per Mayol com les dues noves aportacions fetes per Esquerra, una a Can Calopa i una altra al cementiri de Sant Pere.

Tot i que aquestes dues iniciatives no tenen cap possibilitat de prosperar sense el suport d'ERC, a última hora d'aquest dimecres la direcció republicana intentava que convergents i populars retiressin les respectives proposicions amb l'objectiu de presentar-ne una de sola, consensuada pels cinc grups de la cambra municipal. Des de CiU es va deixar clar que mantindrien la seva a l'espera de conèixer aquest dijous el contingut de l'oferta de Mayol.

La polèmica sobre la futura gossera es va desfermar dimecres, quan CiU i el PP van criticar a la regidora que hagués triat unilateralment l'opció del Parc de l'Oreneta, a la vora de cases i escoles, sense sotmetre al parer d'aquestes formacions les altres propostes. Mayol es va trobar sola quan els republicans es van afegir a la petició de la resta de l'oposició perquè reobrís el procés de negociació, cosa que es va negar a fer. Però Hereu hi va accedir.

Amb aquest escenari, sembla que el projecte del Parc de l'Oreneta perd punts, tot i haver acabar el període d'al·legacions, i que Can Calopa és, ara per ara, l'opció que té més possibilitats de prosperar, ja que és una finca municipal, no té cases a prop i compta amb el vistiplau de l'oposició. La trobada d'aquest dijous amb ERC marcarà el futur de la negociació i del mateix plenari d'aquest divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.