Societat

Gairebé dos anys esperant els habitatges protegits

La notícia del lector

Des del 27 de març del 2007 36 famílies de Sant Andreu de Llavaneres esperen el seu pis de protecció oficial. Ja saben que són les guanyadores del concurs i algunes, fins i tot, han començat a tramitar els crèdits. Però, tot i que les primeres notícies eren que les obres s'engegariem aquell mateix estiu, la realitat és molt diferent. Ni als 25 pisos que s'han d'aixecar al carrer de Sant Antoni ni els 11 de Can Rivier han començat les obres.

De fet, en el primer cas encara no s'ha procedit ni a la demolició de l'antic edifici, que en el moment de fer-se el sorteig no era ni de propietat municipal, mentre que el projecte previst per a Can Rivier no complia els requisits exigits.

Precipitació
El mal d'aquestes vivendes és que van sortir a sorteig de manera precipitada sense haver rebut el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, requisit indispensable en aquests procediments, i que durant aquest temps s'han hagut d'anar resolent problemes associats a la precipitació. L'actual govern ho té clar: "A dos mesos de les últimes eleccions municipals, de forma electoralista i temerària, l'anterior alcalde (PP) va anunciar el sorteig d'aquests pisos i va acabar resultant que no hi havia res lligat", explica Bernat Graupera, l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (CiU). Graupera assegura que al cap de set dies d'haver assumit el càrrec va rebre la segona negativa de la Comissió d'Urbanisme sobre el projecte, que finalment, a mitjans d'any i a la tercera, es va acceptar.

El problema és que en les dues primeres propostes es considerava que l'edificabilitat que els promotors guanyaven a canvi de cedir els terrenys a l'Ajuntament era excessiva. Així que en el tercer projecte urbanístic es van retallar 1.000 metres quadrats l'edificabilitat a Can Sanç -eliminant una planta d'alçada als tres blocs de pisos previstos- i s'estipulava que els promotors cedissin 906 metres quadrats de sostre edificable al consistori. L'alcalde confia que les obres comencin abans de l'estiu.

Més a curt termini podrien desencallar-se les cases de protecció oficial a Can Rivier. En aquest cas es tracta d'un solar municipal que, tal com explica l'alcalde, acumula retard perquè "el projecte de l'anterior govern no s'adeia al codi tècnic de l'edificació i ha calgut replantejar-lo".

Amb irregularitats
La previsió és que les obres puguin començar a principis d'any. Entremig, però, tots aquests pisos hauran de superar més obstacles, com per exemple el procés judicial que va presentar el grup Gent de Llavaneres per denunciar irregularitats en el procés d'adjudicació. Són unes irregularitats que el govern reconeix, però que s'han desestimat perquè la instància es va presentar tard. El grup està disposat a presentar un recurs. A més, en el que va de procés, la Generalitat ha apujat de categoria el preu del metre quadrat d'habitatge protegit a Sant Andreu de Llavaneres.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies al grup d'adjudicataris dels pisos de protecció oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els 40 anys de l’EOI de Girona: del VHS a la semipresencialitat

Girona
Joan Torra
Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP)

“Nosaltres pensem Déu des de la societat catalana, un goig i un repte”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

‘¿Qué pone en tu DNI?’

Estat espanyol

Les monges de Belorado ratifiquen la sortida de l’església

Barcelona
Trànsit

21 km de cua a l’AP-7 entre Llinars i Santa Perpètua en l’operació sortida

Aràbia Saudita

La calor extrema provoca més d’un miler de morts en la peregrinació a la Meca

Barcelona
economia

L’Audiència Nacional investiga si Naturgy va alterar els preus durant pandèmia

barcelona

1,7 milions per estudiar la genètica de les malalties mentals

Reus
estats units

El TS dels EUA avala que es prohibeixi als maltractadors tenir armes

barcelona