Societat

Catalunya i País Valencià, destí del 40% dels viatges d'espanyols a l'octubre

Les dades facilitades pel ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç indiquen que els viatges han augmentat un 20,3%

Catalunya i el País Valencià han estat el destí elegit en quatre de cada deu viatges de turistes espanyols durant l'octubre.

En aquest mes, els turistes espanyols han fet 13,3 milions de viatges, un 20,3% més respecte al mateix període del 2008, segons indica l'Enquesta de Moviments Turístics dels Espanyols (Familitur) publicada aquest dilluns pel ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Els resultats positius del mes passat s'expliquen per l'elevat increment dels viatges pel pont del 12 d'octubre, festivitat que aquest any ha caigut en dilluns. Alhora, Indústria ha destacat que les temperatures d'octubre han estat encara càlides en gran part d'Espanya, fet que ha contribuït a un augment dels viatges.

Els turistes espanyols han escollit en un 93,8% viatjar per l'Estat durant aquest mes, de manera que el turisme interior ha crescut un 21,4% davant de l'increment dels viatges estrangers, que ha estat del 6%.

Per territoris, els destins favorits dels espanyols també han estat els que han experimentat els principals increments. A Catalunya, l'augment ha estat del 48%, mentre que al País Valencià ha arribat al 58,1%.

En els deu primers mesos de l'any els espanyols han fet 149 milions de viatges, un 3,5% més que en el mateix període de l'any passat, segons les dades avançades de l'enquesta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.