Societat

Una allau a l'estació d'esquí de Masella fa un ferit molt greu i dos de lleus

L'estació atribueix l'allau al pas dels tres surfistes accidentats fora de les pistes balisades

Una allau que hi ha hagut a l'estació d'esquí de Masella ha fet tres ferits, un dels quals està molt greu i l'han evacuat a Barcelona, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

De les tres persones afectades, dues han pogut sortir de sota la neu pel seu propi peu, però la tercera ha quedat enterrada i fins fa pocs minuts no ha pogut ser rescatada pels serveis de pistes de Masella, el servei mèdic de l'estació i els cossos de seguretat.

L'estació de Masella ha emès un comunicat en què atribueix l'allau –que s'ha produït a les 12.18– al pas dels tres surfistes que han resultat ferits al sector de Coma Pregona, fora de les pistes balisades de l'estació d'esquí de Masella.

Precisament la Generalitat ha activat a les 11.30 hores d'aquest divendres la fase d'alerta del pla de protecció civil de Catalunya (Procicat) pel fort risc d'allaus en alguns punts del Pirineu. L'estació ha informat que arran de l'avís s'ha posat en marxa automàticament l'operatiu de rescat, encapçalat pel servei de pistes i el servei mèdic de l'estació d'esquí de Masella. Tot seguit s'han desplaçat al lloc dels fets els Bombers de la Generalitat de Catalunya i els Mossos d'Esquadra.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el risc d'allaus és alt –quart nivell, el més elevat– a la comarca de l'Alt Urgell i al nord del Berguedà.

El risc és marcat –tercer nivell– a la resta del Pirineu: la zona del Ter-Freser, on es troba l'estació de la Masella, el Perafita-Puigpedrós, la vessant nord del Cadí-Moixeró, la Pallaresa, la Ribagorçana-Vall Fosca i Aran-Franja Nord de la Pallaresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.