Societat

Troben sa i estalvi l'excursonista perdut a l'estany de Sant Maurici

L'home, d'uns 50 anys, ha passat la nit a la muntanya en un forat que ha fet dins del gel. Es dirigia al refugi d'Amitges quan l'ha localitzat un helicòpter dels Bombers

Els Bombers han trobat sa i estalvi l'excursionista perdut entre l'estany de Sant Maurici i el refugi d'Amitges a Espot. Aquest divendres al voltant de les deu del matí l'home ha estat localitzat per un helicòpter dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials) prop de l'estany de la Ratera, una mica més amunt del refugi.

Segons les últimes informacions, l'home, d'uns 50 anys, hauria passat la nit a l'estany de la Cabana, amb un sac de dormir, arrecerat a prop d'un arbre i dins d'un clot que va fer a la neu. Al matí ha iniciat de nou la marxa i és quan ha estat localitzat per l'helicòpter dels Bombers.

Tot i que aparentment l'home estava sa i estalvi, els serveis sanitaris li han fet una primera revisió i l'evacuaran a l'Hospital de Tremp. L'excursionista està bé, però pateix principi de congelació als dits, segons han explicat els Bombers.

En la recerca hi han treballat 8 dotacions terrestres i l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat, a més de dues patrulles del grup de muntanya del cos de Mossos d'Esquadra. Els Bombers van ser alertats aquest dijous a la tarda pel personal del mateix refugi d'Amitges que un home que havia fet una reserva no havia arribat.

L'home va estacionar el seu vehicle a Espot, des d'on va agafar un taxi fins al l'estany de Sant Maurici. Des d'allà s'havia de dirigir al refugi, on no va arribar.

A la nit es van activar sis dotacions terrestres dels Bombers que van fer la recerca pels altres refugis, altres trajectes i zones on s'hagués pogut aixoplugar. Al voltant de dos quarts de dotze, i a causa de les males condicions meteorològiques, es va aturar la recerca, que s'ha reprès aquest matí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat