Societat

Protecció Civil dóna per acabada l'onada de calor

Manté, però, la recomanació d'extremar la vigilància en 31 comarques perquè el risc d'incendis és molt alt i la setmana que ve vindrà una nova pujada de temperatures

Protecció Civil ha passat a la fase d'alerta el pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya, Infocat, un cop que l'incendi d'Horta de Sant Joan ha entrat en fase de control a primera hora del matí d'aquest divendres. No obstant, manté la recomanació d'extremar la vigilància allà on s'ha activat el nivell 2 del Pla Alfa. Els serveis meteorològics recorden que si bé aquest cap de setmana hi haurà un petit descens de temperatura, la calor es reactivarà la setmana vinent.

Continua el risc potencial d'incendi molt alt en 31 comarques: Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Selva, Alt Urgell, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Segarra, Segrià, Solsonès, Urgell, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Tarragonès, Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta. També es recomana una vigilància especial a les comarques de la Garrotxa, Berguedà, Osona, Pla de l'Estany i Pla d'Urgell.

També continua activat el nivell 3 del Pla Alfa, que restringeix l'accés a les persones que no són veïnes de la zona, als massissos de les muntanyes de Tivissa , Vandellòs, serra de Llaberia, Pradell, les muntanyes de Prades, bosc de Poblet, la serra del Montsant, les Gavarres, el massís de Cadiretes i els Ports de Tortosa-Beseit.
Protecció Civil recorda la recomanació de llaurar els camps en els perímetres de zones habitades i forestals i es recomana limitar les activitats en zona forestal a aquelles que siguin estrictament necessàries, entre les 14 i les 19 hores i fins a nou avís.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.