Societat

L'ACA informarà a través d'Internet sobre les meduses a la costa catalana

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha obert aquest dimecres en la seva web l'apartat Projecte Medusa, un servei que ofereix als ciutadans informació sobre què són les meduses, la seva presència en el litoral català i les característiques principals del seu verí.

Amb aquest servei es poden consultar diàriament les dades d'observació de meduses del dia anterior que ofereixen els inspectors de platges des de les 52 embarcacions de prevenció i neteja distribuïdes per tota la costa catalana, i de l'avió que la sobrevola, segons la Generalitat. Els resultats de l'observació es pengen al web desglossats en tres apartats, els litorals gironí, barceloní i tarragoní.

El Projecte Medusa, que es va iniciar en fase pilot l'estiu passat, inclou com a novetat una major participació dels ajuntaments costaners i dels ciutadans particulars. Qualsevol persona que vulgui aportar dades sobre l'observació de meduses ho pot fer a través de l'Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d'Investigacions Científiques (ICM-CSIC), que treballa en col·laboració amb l'ACA.

El Projecte Medusa 2008 inclou la vigilància i seguiment de l'arribada de meduses a les platges, informació pública durant la campanya d'estiu, mesures preventives i pal·liatives, a més d'estudis i treballs científics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.