Societat

Detenen dos piròmans per calar foc en diferents zones boscoses al Maresme

Successos

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones per calar foc en zones boscoses al Maresme. Un dels arrestats hauria actuat en dos punts a Teià, un d'ells situat a un quilòmetre de la zona habitada. L'altre hauria cremat un matalàs en una àrea envoltada de vegetació a Premià de Dalt. En tots dos casos, els veïns van evitar que les flames es propaguessin. Els detinguts són Benjamin R.S., de 42 anys, nacionalitat espanyola i veí del Masnou, i Giuseppe L., de 20 anys, nacionalitat italiana i domiciliat a Itàlia.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Premià de Mar i la Policia Local de Teià van detenir l'11 de setembre a la matinada Benjamin R.S., de 42 anys, nacionalitat espanyola i veí del Masnou (Maresme), com a presumpte autor d'un delicte d'incendi forestal. L'arrestat hauria calat foc intencionadament en dos punts d'una àrea boscosa de la localitat de Teià (Maresme), a un quilòmetre de la zona habitada. Les flames no es van arribar a estendre gràcies a la ràpida actuació dels veïns.

El 10 de setembre, cap a un quart de dotze de la nit, un conductor que circulava pel camí de la Serra va veure com un cotxe s'aturava al mig de la via tot impedint el pas a la resta d'usuaris, el seu ocupant baixava del vehicle, calava foc als matolls del voral i abandonava el lloc deixant que la vegetació cremés.

La descripció facilitada per aquest ciutadà va ser determinant perquè poc després es localitzés i es detingués el presumpte autor de la crema, el qual, suposadament, també va incendiar un altre punt, situat a un quilòmetre del primer. En tots dos casos el foc no va arribar a propagar-se gràcies a la ràpida actuació dels veïns, que van sufocar l'inici de les flames.

Els agents van localitzar al cotxe on viatjava el detingut un centenar de cartutxos i dos encenedors. Benjamin R.S. va passar diumenge, 14 de setembre, a disposició del jutjat d'instrucció número 2 de Mataró i va quedar en llibertat provisional.

D'altra banda, el 14 de setembre agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Premià de Mar van detenir Giuseppe L., de 20 anys, nacionalitat italiana i domiciliat a Itàlia, com a presumpte autor d'un delicte d'incendi forestal i resistència i desobediència a agents de l'autoritat. L'arrestat hauria calat foc amb un encenedor a un matalàs en una zona boscosa al costat de l'autopista C-32, al terme municipal de Premià de Dalt. Un veí de la zona va impedir que les flames s'estenguessin arrabassant-li l'encenedor de la mà i va avisar els Mossos d'Esquadra, que van arribar ràpidament al lloc. El presumpte autor, en veure els agents, va intentar fugir. L'arrestat va passar dilluns,15 de setembre, a disposició judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona