Societat

Tres turistes anglesos i un alemany moren ofegats a l'Algarve quan intentaven salvar els seus fills

Tres turistes anglesos i un alemany han mort ofegats a la Praia do Tonel, a l'Algarve portuguès, quan ahir a la tarda intentaven salvar tres dels seus fills que eren arrossegats pel fort corrent, ha informat avui la governadora Civil de Faro, Isilda Gomes.

Quatre matrimonis, tres anglesos i un alemany, eren amics i eren de vacances a l'Algarve. Durant la seva estada a la Praia do Tonel, a la zona més atlàntica de l'Algarve, prop de Sagres, els seus sis fills estaven jugant a l'aigua, al costat d'unes roques. Tres d'ells es van veure arrossegats pel fort corrent, que a més feia remolins, i els seus pares van sortir en la seva ajuda.

Al final, tot i que han tingut l'ajuda de la resta de gent que estava a la platja, els nens s'han salvat, però han mort quatre adults, dos homes i dues dones. Un d'ells ha mort a l'aigua i els altres tres a terra, com a conseqüència d'una aturada cardíaca, ha indicat la governadora.

A més, al lloc s'han desplaçat els bombers de Vila do Bispo i Lagos, un helicòpter, el servei d'emergències mèdiques, la policia marítima, Protecció Civil i la mateixa governadora.

Dos dels nens s'han quedat orfes de pare i mare, dos més orfes de mare i els altres tenen el seu pare ingressat a l'hospital de Portimao, però fora de perill. Ara, els sis nens reben ajuda psicològica. A més, el Consolat britànic ja ha contactat amb la família dels dos nens orfes a Anglaterra i una tia dels petits està de camí a l'Algarve. Mentrestant, els dos germans estan a càrrec dels amics dels seus pares, que eren amb ells de vacances.

La Praia do Tonel no és vigilada per socorristes des del passat 30 de setembre, data que va acabar la temporada d'estiu. Tot i això, a l'entrada a la platja pot llegir-se amb claredat l'avís que no hi ha socorristes. Segons la governadora civil, aquesta platja és freqüentada per surfistes, perquè sempre hi ha moltes onades i és una platja més perillosa que altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.