Societat

Sacerdots de Solsona aposten perquè el celibat sigui opcional

Els capellans, integrants del Fòrum Ondara, demanen a l'Església que es faci una revisió sobre aquesta qüestió "al més aviat possible"

El Fòrum Ondara, format per prop de quinze sacerdots de la diòcesi de Solsona, ha demanat una "revisió" del celibat "al més aviat possible" i aposten perquè sigui "opcional".

El Fòrum Ondara ha donat a conèixer el seu posicionament a través d'un comunicat que va fer públic a la seva pàgina web el passat 6 d'abril. Mossèn Josep Vila, membre del fòrum, ha explicat que la revisió del celibat "va molt lenta" i que "de vegades dóna la sensació que no volen revisar-ho". El mossèn ha aclarit que ells no volen l'abolició del celibat, sinó que sigui opcional, ja que "hi ha persones que realment poden tenir la vocació de ser cèlibes i això és respectable".

Per Vila, el celibat "no és doctrina de fe" sinó que "simplement és disciplina a l'Església" i per això "es pot canviar fàcilment". Segons Vila, hi ha veus a l'episcopat mundial que comencen a plantejar-s'ho.

Tot i l'existència d'aquestes veus que comencen a plantejar-se la revisió del celibat, Vila ha afirmat que "el Papa actual no va en aquesta direcció". A més, segons el mossèn solsoní, l'Església popular "tampoc ho veuria amb mals ulls, sinó que ho veuria amb simpatia".

En el comunicat que ha fet públic el Fòrum Ondara es relaciona l'obligatorietat del celibat amb problemes "greus" que han succeït en els darrers temps. Per Vila, aquesta obligació del celibat "és contra natura" i "segurament té relació amb els casos de pederàstia". Tot i això, el mossèn ha expressat que el secretisme que ha mantingut l'Església respecte a aquest tema és "comprensible", ja que "és un problema molt enutjós", ha afegit.

Per Vila, el secretisme en la pederàstia "no només el guarda l'Església, sinó que també en altres llocs i focus s'ha guardat". Tanmateix, ha expressat que un cop ha sortit a la llum i s'ha "destapat", l'Església ha de fer "neteja i foc nou" i "ara no hi haurà tantes possibilitats que això torni a passar".

El Fòrum Ondara també critica que ara s'està retornant a una Església "preconciliar" i Vila ha afirmat que "sembla que ara tota consigna i decisió ha de venir ordenada des de dalt". Per Vila, la tendència "és anar per aquest camí i no ho trobem correcte". A més, segons els membres del Fòrum Ondara, això comporta que "el jovent moltes vegades no s'hi vulgui apuntar".

El Fòrum Ondara va néixer ara fa deu anys quan un grup de capellans del Bisbat de Solsona van unir-se per parlar de temes que afectaven l'Església. Segons Vila, van néixer com un grup d'opinió, però "al final resulta que som un grup d'oposició". El fòrum està format per quinze capellans, tot i que com ha expressat Vila a les reunions se n'hi afegeixen més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto