Societat

L'Incavi estudia els diferents terrenys de la regió vinícola del Montsant

Vins

L'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) està elaborant un projecte d'investigació sobre la zonificació dels territoris compresos dins de la DO Montsant, amb l'objectiu d'estudiar i avaluar els possibles terroirs o terrers que hi ha en aquesta regió vinícola catalana.

En aquesta primera fase d'investigació, s'ha posat de manifest l'existència de nou zones o territoris diversos dins de la DO Montsant, una diversitat que "ve marcada per diferents factors com el clima, el paisatge, el mapa geològic, els principals cultius i la vegetació dominant", segons els responsables de l'estudi. Així mateix, la classificació atén criteris com la distribució de la vinya segons les varietats, les èpoques de maduració i les de verema.

Aquesta primera fase de l'estudi, que es porta a terme en col·laboració amb el Consell Regulador de la DO Montsant, "pot permetre que els productors i els elaboradors de la zona coneguin més a fons el territori on treballen i de quina manera poden potenciar els diferents factors que intervenen en tot el cicle de la vinya". D'aquesta manera, tindran l'oportunitat de "plantar aquelles varietats idònies o realitzar els treballs òptims en cada territori".

Al mateix temps, posar en valor els diferents territoris d'una DO com la Montsant "pot ajudar a l'elaboració de vins encara més únics i diversos, i propiciar així una major riquesa vinícola", han afegit aquestes fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.