Societat

Detingut per estafar uns 15.000 euros a establiments del Baix Llobregat i Garraf a través del cobrament de la publicitat a nom d'una empresa fictícia

Successos

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 21 d'agost Jean Claude L. M., de 64 anys, de nacionalitat francesa i veí de Castelldefels, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa a nombrosos establiments comercials, bars i restaurants de les zones d'oci de les localitats de Castelldefels (Baix Llobregat), Sitges (Garraf) i Vilanova i la Geltrú. Els oferia la possibilitat de contractar els seus serveis publicitaris. Un cop aconseguia enganyar a les víctimes l'estafador els hi feia contractes a nom d'una empresa fictícia i cobrava entre 300 i 600 euros per la suposada publicitat. El valor de l'estafa puja a uns 15.000 euros.

El detingut contactava amb els propietaris d'establiments comercials, bars i restaurants de les localitats de Castelldefels, Vilanova i la Geltrú i de Sitges i els oferia la possibilitat de contractar els seus serveis publicitaris. Els anunciants contractaven un servei per anunciar els seu negoci a les habitacions d'hotels propers de la zona de Castelldefels, Sitges i de Vilanova i La Geltrú.

El detingut els explicava que treballava per diversos hotels del municipi i que tenia l'exclusivitat durant la temporada d'estiu dels fulls publicitaris que es repartien entre els clients que es trobaven allotjats allà. Un cop aconseguia enganyar a les víctimes l'estafador els hi feia contractes a nom d'una empresa fictícia i cobrava entre 300 i 600 euros per la suposada publicitat.

La investigació ha permès constatar que la finalitat de la persona detinguda simplement era estafar als establiments ja que els responsables dels hotels en cap cas tenien coneixement del negoci que oferia. El valor de l'estafa ascendeix a uns 15.000 euros. No es descarta que hi hagi més establiments comercials afectats.

El detingut ja havia estat denunciat per altres fets similars l'any 2007. L'home, després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Gavà, ha quedat en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.