El CAP de Tàrrega recepta activitat física als pacients amb problemes cardiovasculars enlloc de medicaments

Els metges del Centre d'Assistència Primària (CAP) de Tàrrega començaran aquest mes de maig a receptar exercici físic als pacients, enlloc de fàrmacs, per prevenir malalties cardiovasculars a causa del sedentarisme o l'obesitat. Aquesta iniciativa s'emmarca dins el Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), impulsat per la Generalitat i en què també hi participa l'ajuntament de la capital de l'Urgell. A les comarques de Lleida, els municipis de Balaguer i Tremp, a mitjans del mes de març, van ser els primers en començar a posar en marxa la proposta, a la qual ara s'hi suma el CAP de Tàrrega tot i que també està previst que hi participin la resta de CAP's de la demarcació de Lleida.

La regidora de Salut de Tàrrega, Mercè Agustí, ha explicat que el PAFES és un programa sanitari, de caràcter pioner, en què els facultatius de l'ambulatori recepten exercici físic als pacients enlloc de fàrmacs per així prevenir malalties cardiovasculars a causa del sedentarisme o l'obesitat. El programa, impulsat per la Secretaria General de L'Esport i pel Departament de Salut, proposa tres modalitats diferents depenent de l'estat de la persona i de l'hàbit que aquesta tingui cap a fer activitat física.

Agustí ha recordat que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana a totes les persones una dieta equilibrada i exercici físic moderat i continuïtat especialment a la població amb major risc de tenir problemes cardiovasculars i que no fa exercici, és a dir aquelles persones que pateixen diabetis, hipertensió o les que tenen el colesterol alt.

A Tàrrega, el Patronat Municipal d'Esports i la Regidoria de Salut participen a la iniciativa en la qual impartiran de maig a octubre tres sessions per setmana de gimnàstica de manteniment a les instal·lacions del pavelló municipal encarades a aquelles persones que no fan exercici físic de forma habitual. Tècnics d'INEFC supervisaran les sessions alhora que els inscrits també rebran un control mèdic periòdic. De moment, una trentena de persones s'han avingut a participar al programa PAFES a Tàrrega.

Paral·lelament, també en el marc del PAFES, l'Ajuntament de Tàrrega ha dibuixat set rutes de passeig a peu per l'interior del casc urbà per aquelles persones que vulguin fer exercici tot caminant. Són itineraris d'entre 1,4 i 5,2 quilòmetres que es detallen en un fulletó informatiu editat pel Patronat Municipal d'Esports i que també s'han senyalitzat en diferents plafons instal·lats en indrets com, per exemple, el Parc Esportiu del Reguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot