Societat

Acaba el simulacre de risc químic de major abast fet mai a Catalunya

Protecció Civil ha dut a terme aquest exercici d'activació del Plaseqcat, que es fa a l'empresa Clariant, al polígon sud de Tarragona

Afecta un volum de població de gairebé 100.000 persones dels nuclis de Tarragona, La Canonja, Vila-seca, Salou i de l'extraradi de Reus

El trencament d'una canonada que ha generat un núvol tòxic de diòxid de sofre ha estat el tret de sortida del simulacre de risc químic de major abast fet mai a Catalunya.

L'exercici, que ha començat a les deu del matí d'aquest dijous, simula que el núvol tòxic ha afectat un radi de fins a quatre quilòmetres i un volum de població de gairebé 100.000 persones dels nuclis de Tarragona, La Canonja, Vila-seca, Salou i de l'extraradi de Reus.

El so de les disset sirenes que s'han activat, ha mobilitzat més de 200 efectius.

Tot i que Protecció Civil organitza simulacres cada any, aquest és el primer de “gran format” que es porta a terme des de la inauguració de l'edifici 112 des d'on es coordinaran els moviments de tots els grups.

Si més no, el simulacre destaca per l'àmplia zona d'intervenció que afecta.

L'exercici representa que el núvol tòxic, causat pel trencament d'una canonada de l'empresa (entre la zona d'emmagatzematge i la de producció), afecta una superfície de 4.000 metres i es manté en alerta una zona de 6.700 metres, afectant també Cambrils, Constantí i Riudoms.

S'estima que la població afectada ronda els 90.000 i 100.000 veïns, el màxim avaluat mai en un simulacre. S'activen gairebé totes les sirenes del polígon sud. Són un total de disset, el que representa, aproximadament, la meitat de sirenes que hi ha instal·lades en el territori -que ronden la quarantena.

Per explicar tots els detalls del simulacre s'han distribuït díptics i cartells informatius.

En els díptics s'informa de qüestions importants com ara tancar-se a casa, escoltar la ràdio, no trucar per telèfon ni anar a buscar els nens a l'escola. La importància de confinar els escolars és una de les accions paral·leles que es porten a terme, junt amb altres que s'han incorporat per primer cop, com el repartiment d'un centenar de màscares d'autoprotecció als centres hospitalaris, així com també als agents policials.

Amb aquest simulacre, Protecció Civil pretén que la població es vagi “familiaritzant” amb el so de les sirenes i, sobretot, posar a prova la mobilització i coordinació dels equips que intervindrien en cas d'un accident real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES