Societat

Benet XVI ja és a Barcelona

El pontífex arriba a la ciutat en el marc d'una visita que tindrà com a punt culminant la dedicació de la Sagrada Família

Unes 7.000 persones han assistit a la missa oficiada aquest dissabte a la monumental plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la

El papa ha criticat “el laïcisme agressiu” de la societat espanyola

Amb tot a punt, el papa Benet XVI ha aterrat a l'aeroport del Prat a les 21.03 hores d'aquest dissabte. Les autoritats, encapçalades pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, el vicepresident del govern Josep Lluís Carod Rovira, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i l'alcalde del Prat de Llobregat, Luis Tejedor, entre d'altres, han rebut el pontífex.

L'avió en el qual ha viatjat el papa Benet XVI s'ha enlairat cap a la capital catalana quan faltaven deu minuts per les vuit del vespre, amb 40 minuts de retard. El príncep Felip i Letizia Ortiz l'han acomiadat a l'aeroport de Santiago de Compostel·la.

El pontífex ha viatjat en un avió Airbus d'Iberia amb tot el seu seguici, encapçalat pel secretari d'Estat del Vaticà, Tarcisio Bertone.

Benet XVI ha passat vuit hores en la capital gallega, on ha acudit en visita pastoral com el “pelegrí més il·lustre” en aquest any sant compostel·là.

En una missa celebrada a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la, amb motiu del seu pelegrinatge, i davant 7.000 persones el papa ha dit que és una “tragèdia” que a Europa hi hagi la convicció que Déu és l'antagonista de l'home i l'enemic de la seva llibertat.

En aquest sentit, ha denunciat que es pretengui arraconar Déu a l'àmbit privat i a la penombra i ha va exhortar a sortir a trobar-lo “sense por”.

El papa alemany ha advertit també de les amenaces a la dignitat de l'home i ha condemnat l'avortament i l'eutanàsia. I ha afirmat que l'Europa de la ciència i de les tecnologies, de la civilització i de la cultura s'ha d'obrir “a la transcendència i a la fraternitat amb altres continents”.

A més, ha volgut posar en relleu que hi ha institucions de l'Església, en clara referència a Càritas i Mans Unides, que fan obres que “beneficien tota la societat i amb una eficàcia que s'ha posat de manifest de manera especial en l'actual crisi econòmica”.

Benet XVI passa la nit a Barcelona i aquest diumenge consagra el temple de la Sagrada Família, obra de l'arquitecte Antoni Gaudí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot