Societat

La crònica

Cap al Torín i a passar plana

Sorpresa és el sentiment que va experimentar la majoria de persones que des de divendres i fins ahir van poder veure l'interior de la nova sala polivalent del Torín d'Olot. I una sorpresa agradable.

La capsa –així qualifiquen la part exterior de la nova sala l'alcalde, Lluís Sacrest, i el regidor d'Urbanisme, Joan Albesa– és polèmica. Hi ha molts ciutadans que pensen que és horrorosa des del punt de vista estètic. Tots dos diuen que, juntament amb l'arxiu que hi és a tocar, és una actuació urbanística molt contundent, fruit d'un concurs d'idees i entenen que, com a tal, tingui detractors i defensors.

Aquest cap de setmana, però, hi han entrat molts olotins, i crec que no m'erro si afirmo que tothom té ganes de girar full. I, de fet, això és el que han fet els qui han gaudit dels cinc concerts per a tots els gustos i del ball que s'hi han fet. Com deia el regidor de Joventut i Festes, Joaquim Monturiol, ara als ciutadans els toca fer-se seva la sala. Ell mateix va explicar durant la inauguració que el Torín ha de ser una sala de referència a les comarques gironines, amb una programació pròpia de qualitat. En això va coincidir la seva col·lega de Cultura, Anna Torrent. I va afegir que ha d'acollir activitats, moltes i diverses, de les entitats olotines. De fet, l'èxit d'aquesta sala depèn en bona part d'això. I més coincidències. Ell i Albesa va remarcar que el Torín és una peça que relliga bona part de les actuacions de millora urbanística de l'entorn del Firal. En fi, sigui com sigui, el Torín –el nom popular de la zona– és per a tothom. Fins i tot, per a les dues iaies que hores abans de la inauguració van demanar si podien escorniflar–tafanejar en garrotxí– la sala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona