Societat

Foment liberalitzarà el 2011 la torre de control de l'aeroport de Sabadell

També es trauran a concurs en aquest primer període, Alacant, València, Eivissa, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, Sevilla, Jerez, Cuatro Vientos, Vigo, la Corunya i Melilla

El ministre diu que s'han identificat cinc grups bàsics de torres i que fins ara s'han rebut diverses sol·licituds d'empreses que estan en procés de certificació per realitzar la gestió del trànsit aeri

El ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat aquest dimarts la liberalització parcial de 13 torres de control, entre elles la de l'aeroport de Sabadell, que es trauran a concurs per a nous proveïdors diferents d'AENA en “les pròximes dates” durant l'any 2011, i a partir de 2012, la resta.

En la seva intervenció, a la Comissió del Congrés per explicar la reforma de la navegació aèria i el conflicte dels controladors, Blanco ha indicat que al liberalitzar aquests serveis entraran noves empreses, a més d'AENA, en el control del trànsit aeri.

Segons el ministre, les torres de control que AENA liberalitzarà en una primera etapa el 2011 són Alacant, València, Eivissa, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, Sevilla, Jerez, Sabadell, Cuatro Vientos, Vigo, la Corunya i Melilla.

Després, i a partir de 2012, es liberalitzarà la resta de les torres, cosa que, segons Blanco, suposa “trencar el monopoli d'AENA en la prestació de serveis de control aeri a Espanya”.

El ministre ha explicat que s'han identificat cinc grups bàsics de torres i que fins ara s'han rebut diverses sol·licituds d'empreses que estan en procés de certificació per realitzar la gestió del trànsit aeri, a més d'Ineco, ja certificat.

Les empreses són Saerco, ACS, Clece, Geswnaer, Indra i Ferroser (Ferrovial).

Aquesta situació, ha dit, suposarà estimular la competència entre empreses i guanyar “en eficiència i qualitat de servei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona