Societat

Energia

Un estudi del tripartit va suggerir que es podria fer un magatzem de gas a Cardona

El Ministeri d'Indústria va incloure les mines de sal a la seva llista B

La proposta de Reus-Riudoms està en una fase d'estudi més avançada i seria més fàcil

Un estudi preliminar del govern tripartit va motivar que el Ministeri d'Indústria inclogués en la planificació pel període 2008-2016 la possibilitat de construir un gran magatzem de gas a les cavitats salines de Cardona. El document de planificació ministerial deia, en concret, que la Generalitat disposa “d'un estudi preliminar sobre la idoneïtat de la ubicació de nous magatzems subterranis de gas natural a Catalunya que mostra que les cavitats salines de la zona de Cardona tenen bones potencialitats per fer-hi un magatzem subterrani”.

Aquest projecte havia quedat oblidat els últims anys fins que, dimecres passat, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va afirmar en el ple del Parlament que “el govern vol impulsar una reserva estratègica de gas a Catalunya” i va indicar que s'està “avaluant amb empreses mineres i empreses energètiques la possibilitat d'identificar cavitats salines” per construir-hi un magatzem de gas.

Fonts del Departament d'Empresa van evitar ahir donar detalls al respecte recordant que el govern ha encarregat un nou pla d'energia, en què es detallaran les prioritats per als magatzems de gas.

A banda de l'estudi preliminar sobre Cardona i de les afirmacions del conseller, fonts del ministeri i d'empreses del sector consultades per aquest diari indiquen que l'alternativa de construir el magatzem subterrani de gas a Reus-Riudoms està en una fase més avançada d'estudi i, tècnicament, seria més fàcil de portar a terme.

Incertesa a Reus

La possibilitat de construir el dipòsit subterrani de gas entre els termes municipals de Reus i Riudoms (Baix Camp) ja fa anys que causa rebombori al territori. Tot i que ara feia temps que el projecte estava paralitzat, inicialment s'havia parlat d'un magatzem a uns 1.450 metres de profunditat i 200 atmosferes de pressió per al gas guardat, amb una superfície total de 25.600 metres quadrats d'instal·lacions.

L'empresa Enagas va iniciar els sondejos per conèixer les característiques geològiques del subsòl l'any 1999. Ahir, però, l'Ajuntament de Reus va declinar fer valoracions al respecte, ja que no coneix ni les intencions de la companyia Enagas ni té tampoc informació concreta dels plans de la Generalitat.

Fonts municipals van explicar que sí que es coneix la voluntat del govern de revisar el pla d'energia de Catalunya, però no el lloc on afectaria concretament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR