Societat

El govern japonès alerta del risc d'apagada avui a Tòquio

Les operadores d'electricitat japoneses apliquen talls de llum per aconseguir rebaixar el consum encara que el fred, amb temperatures de gairebé 0 graus ha tornat a disparar-lo

Al voltant de 10 milions de llars es poden quedar aquesta nit a les fosques i sense calefacció

El govern japonès ha alertat del risc que es produeixi una gran apagada aquest dijous a última hora a l'àrea de Tòquio pels problemes de subministrament d'electricitat causats pel terratrèmol del dia 11, que va danyar diverses centrals nuclears.

Per això s'ha demanat als operadors de tren de l'àrea de Tòquio que retallin els seus serveis des de la tarda i a les empreses que redueixin el consum, segons el ministre d'Indústria japonès, Banri Kaieda, citat per l'agència local Kyodo.

La situació s'ha vist complicada per l'augment del consum d'electricitat a causa de la forta caiguda de les temperatures des d'anit, que fa témer que durant la jornada la demanda superi l'oferta.

Avui, a quatre dies d'arribar a la primavera, es preveu que els termòmetres baixin a Tòquio fins a gairebé 0 graus centígrads a la nit, com ja va passar ahir.

El devastador sisme de divendres, que va causar més de 14.000 morts al nord-est del Japó, ha ocasionat problemes en diverses centrals nuclears, sobretot a la planta de Fukushima (nord-est del Japó), on les autoritats lluiten des de dissabte per contenir el deteriorament dels seus reactors.

Això ha obligat a dues operadores d'electricitat japoneses a aplicar talls de llum d'entre tres i sis hores en part del territori i demanar als nipons que rebaixin el consum, cosa que fins ara s'havia aconseguit encara que el fred ara ha tornat a disparar-lo.

Els principals operadors de tren de la regió de Tòquio, JR East i Tòquio Metro, han indicat que reduiran els seus serveis a partir de les 17.00 hores.

L'àrea metropolitana de Tòquio està habitada per més de 30 milions de persones, que utilitzen els trens de rodalies per arribar als seus centres de treball tot i que, des de la crisi creada pel sisme, moltes persones han optat per treballar des de casa.

La ministra japonesa per a la Promoció de la Conservació de l'Electricitat, Murata Renho, ha instat la població a majors esforços en l'estalvi de llum, ja que la demanda d'energia pot superar el que es pot proveir en cas de mantenir-se en els actuals nivells.

Al voltant de 10 milions de llars es veuran afectats avui pels plans de retallades de subministrament elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Teisa ofereix allotjament gratuït a conductors que vulguin treballar amb l’empresa

girona
societat

Els investigadors del cas Yaiza, morta per la seva mare, descarten que la dona patís un trastorn mental

BARCELONA
societat

Comencen les obres per fer el viaducte ferroviari del canal del Gorg

BADALONA
societat

Desarticulen una organització criminal de venda de droga a l'engròs

BARCELONA
infraestructures

Rodalies opera amb quatre línies afectades per l’avaria de diumenge

barcelona
Universitats

Més del 40% d’aspirants a mestres suspèn la prova d’aptitud

barcelona
enogastronomia

Dotze establiments participen a l’‘Hotel Tapa Tour’

Barcelona
societata

Pla per fer de Sitges una ciutat més accessible

SITGES
societat

Generalitat i CHE estudien com dur aigua de l’Ebre al Priorat

CORNUDELLA DE MONTSANT