Societat

El Meteocat inaugura un canal de televisió per internet

El Servei Meteorològic de Catalunya hi difondrà les prediccions diàries, avisos i informació meteorològica en temps real

El servei inicia la seva presència a les xarxes socials Facebook i Twitter

  • VÍDEO: Nou canal Meteocat.tv

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha engegat avui les emissions meteocat.tv, un canal de televisió que es pot seguir tant a la seva pàgina web com al Youtube. A través d'aquest nou servei s'oferiran prediccions diàries i seguiment de fenòmens meteorològics en temps real.

El conseller de Territori i Sostenibilitat i el director del SMC, Oriol Puig, han inaugurat avui, coincidint amb el Dia Mundial de la Meteorologia, l'estudi de televisió des d'on es faran les emissions de meteocat.tv i que està ubicat a la seu del servei meteorològic de la Generalitat.

Les informacions d'aquest nou canal televisiu per internet estaran elaborades pels tècnics de l'Equip de Predicció i Vigilància de l'organisme. A més, estarà actualitzada gràcies a les dades que rep diàriament de la Xarxa d'Equipaments Meteorològics de la Generalitat de Catalunya (XEMEC), composada per més de 160 estacions meteorològiques automàtiques, 4 radars, una xarxa de detectors de descàrregues elèctriques, un equip de radiosondatge, 4 boies oceanogràfiques i 3 meteorològiques.

L'SMC ha destacat que, en determinades situacions meteorològiques de risc, es difondrà a través d'aquest canal informació actualitzada relacionada amb els avisos que emet en aquests casos.

Al canal propi del Meteocat a Youtube, a més de les prediccions diàries també s'hi podrà trobar material audiovisual sobre fenòmens meteorològics, així com de caràcter divulgatiu.

Xarxes socials

L'SMC també ha iniciat avui seva presència a les xarxes socials, amb l'objectiu de fomentar un nou espai de relació amb la ciutadania. Així, a través de Facebook i Twitter, els usuaris del servei rebran informació i, al mateix temps, podran fer comentaris i aportacions relacionades amb la meteorologia.

Al pàgina del Servei Meteorològic al Facebook s'hi difondran també vídeos i articles de premsa o científics que puguin ser d'interès per al públic.

En el cas del Twitter, es farà servir més com una eina per donar a conèixer la realitat més immediata en poques paraules. A més, s'han creat 41 perfils en què s'oferirà diàriament la previsió per comarques a dos dies. D'aquesta manera l'usuari pot seguir el que li sigui més proper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.