Societat

sant feliu de llobregat

Detingut de nou un lampista per robar en cases en obres

L'home, de 39 anys, havia sortit feia pocs mesos de la presó per 36 robatoris en pisos en construcció

Desmuntava els electrodomèstics i se'ls emportava

La Policia local de Vallirana (Baix Llobregat) va enxampar in fraganti, el 22 de març, un lladre que estava cometent un robatori amb força en un municipi del municipi. El detingut, de 39 anys, va passar a disposició dels Mossos, que, quan van llegir la seva fitxa policial van saber que, de ben segur, no havia estat un delicte aïllat. I no es van equivocar gens.

La unitat d'investigació de Sant Feliu ha determinat que el detingut, Francisco José, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Vicenç dels Horts, seria l'autor d'almenys vuit robatoris més en cases de diversos punts de la comarca. No tenia el modus operandi gaire elaborat. L'home centrava els seus cops en cases en construcció. Forçava panys i finestres, i accedia a domicilis en obres, en què aprofitava els seus coneixements com a lampista –la seva darrera feina– per desmuntar aparells electrònics o electrodomèstics i endur-se'ls.

Només mig any al carrer

Francisco José va sortir el setembre passat de la presó, en complir una pena de gairebé un any d'internament. El lampista va ser arrestat el mes d'abril del 2009, després que la mateixa unitat d'investigació de Sant Feliu demostrés que havia robat en 36 cases en construcció del Baix Llobregat. L'home va passar llavors a disposició del jutjat d'instrucció de la mateixa localitat, que va ordenar el seu ingrés a la presó.

Després d'obtenir la llibertat, l'home va tornar a ser arrestat per cinc robatoris més en domicilis, però va quedar en llibertat. En aquesta darrera ocasió, la investigació dels Mossos ha permès acreditar que l'home havia tornat a reincidir i que actualment vivia exclusivament del robatori, ja que “no es té coneixement que hagi tingut feina estable i remunerada”, segons expliquen fonts de la policia catalana. Tot i això, el jutjat en funcions de guàrdia 1 de Sant Feliu ha decretat la llibertat provisional sense fiança.

LA XIFRA

8
robatoris
imputen els Mossos al detingut, que el 2009 ja va ser arrestat acusat de 36 sostraccions més a domicilis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós