Societat

La contra

Pedalant per l'Empordà amagat

L'empresa Outdoor Empordà i els ajuntaments de l'Escala, Peralada i Pals creen la Gran Volta a l'Empordà, un recorregut en BTT pels racons desconeguts de la zona

“He descobert un Empordà que no coneixia! És ple de racons extraordinaris, a sobre d'una bicicleta”. Aquesta és la impressió que ha causat en els primers usuaris la ruta en BTT per l'Empordà que han creat l'empresa Outdoor Empordà i els ajuntaments de l'Escala, Peralada i Pals. Sota el títol Gran Volta a l'Empordà, aquesta nova oferta lúdica proposa un itinerari de dos o tres dies amb bicicleta que permet descobrir un Empordà amagat, “l'altre Empordà”. En concret, la ruta passa per un itinerari que amaga racons desconeguts i poc transitats, evitant les zones de més aglomeracions. Els usuaris que s'animin a apuntar-se a aquesta aventura veuran diferents paisatges i terrenys d'aquesta zona, des de les dunes del Montgrí, els arrossars de Pals, passant pels alzinars de Fitor i les pinedes de Vilopriu, fins a les oliveres de Cistella, els camps de fruiters de Sant Pere Pescador i les platges d'Empúries, entre d'altres.

Outdoor Empordà ha ideat una ruta d'orientació en BTT per l'Alt i el Baix Empordà –es fa amb el guiatge per GPS–, amb sortida i arribada a l'Escala, preparada per realitzar-se en dos o tres dies. Té un recorregut total de 185 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 2.000 metres aproximadament, que fa molt poc recorregut per carretera. L'objectiu d'Outdoor Empordà és oferir una activitat de caràcter esportiu, però amb un disseny que la fa assequible per a un ampli ventall d'aficionats, des del nivell mitjà, fins a les persones amb més entrenament, segons destaca Eduard Kirchner, responsable del projecte. “És una activitat que serveix per promocionar l'esport i, a més, que es pot compartir amb la família”, remarca Carme Mas, la presidenta de la Federació Catalana de Ciclisme, que ha donat un certificat de qualitat a la proposta. L'escalenc Marc Trayter, ciclista situat des de fa anys en l'elit estatal de BTT, també col·labora amb Outdoor Empordà.

Segons concreta el responsable de la ruta, Eduard Kirchner, actualment ja hi ha onze grups previstos, i un centre educatiu de cicle formatiu de conductors en el medi natural, d'aquí fins al setembre. “Sembla que hi ha hagut molt bona acollida de la proposta. L'Empordà és una terra que atrau!”, hi afegeix. De moment, diu Kirchner que les vint persones que ja hi han participat diuen que la ruta és força dura, tot i que cal destacar que hi ha un itinerari reduït de 113 quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona