Societat

la CRÒNICA

L'arquebisbe està content

El film “Cercant les nostres arrels” ha estat dirigit per Dídac Bertran

L'arquebisbe està content. Quan va arribar a Tarragona, aviat farà set anys, Jaume Pujol va ser rebut amb un cert recel per una part de la societat, i potser també per una part de la mateixa estructura de l'església. Però ara travessa un moment dolç, amb una cirera que es va materialitzar fa deu dies, quan l'Ajuntament de Tarragona el va nomenar fill adoptiu de la ciutat, per l'estreta relació que hi manté.

I l'arquebisbe Jaume Pujol també està engrescat amb el fet de tirar endavant nous projectes. Sobretot en l'encertada rehabilitació de l'edifici del seminari, situat a la Part Alta de Tarragona, per transformar-lo en un pioner centre d'estudis del cristianisme primitiu. Lligat amb aquest gran centre cultural i pastoral, Pujol ha iniciat contactes amb el govern turc per tal d'establir-hi complicitats, tenint en compte que Tarragona i Turquia comparteixen vincles amb dues figures del cristianisme: Santa Tecla, patrona de Tarragona, i Sant Pau, que, segons la tradició, va evangelitzar la ciutat. Tots dos van néixer a dues ciutats turques: Konya i Tars, respectivament. Per això, després del viatge de sis dies que l'arquebisbe va fer a Turquia per conèixer les arrels del cristianisme, ara se n'ha anat a Madrid, al centre Blanquerna, per presentar-hi, davant de l'ambaixador de Turquia, Ender Arat, el documental que relata el seu periple per terres turques. El film, titulat Cercant les nostres arrels, ha estat dirigit per Dídac Bertran i realitzat per Santi Grimau. S'hi fa un repàs a les entrevistes que l'arquebisbe va poder establir amb representants del govern turc i amb el nunci apostòlic, i també s'expliquen els lligams entre la ciutat i aquell país. Durant la presentació del documental, Arat va dir que se sentia “meravellat” per un film que “retrata totes les realitats de Turquia”. L'ambaixador també va allargar la mà a Tarragona per a possibles col·laboracions amb les futures activitats del seminari: “Donem el nostre suport a aquest projecte, perquè servirà per demostrar que el diàleg interreligiós és possible; perquè, en els temps actuals, observem amb preocupació l'augment de la xenofòbia”. Per a Arat –que deixarà de ser ambaixador d'aquí a pocs dies, però diu que ja ha deixat a la seva successora en el càrrec el projecte de col·laboració amb Tarragona–, el centre del seminari servirà per apropar Catalunya a Turquia: “Tots dos països seran patrocinadors de l'aliança de civilitzacions”, va explicar.

A l'acte, organitzat al centre cultural Blanquerna, i durant el qual mossèn Joaquim Fortuny va fer una pinzellada de les característiques del seminari, hi van assistir membres d'algunes destacades famílies tarragonines que viuen a Madrid.

I la corda no s'acaba aquí. L'arquebisbat de Tarragona es planteja altres propostes i activitats, que faran que en els pròxims mesos Pujol guanyi encara més complicitats a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat