Societat

El president de Microsoft confirma que el Windows 8 arribarà al 2012

Steve Ballmer anuncia que s'oferirà versions per a tabletes i ordinadors personals

La companyia explica que funcionarà amb processadors ARM

El president executiu de Microsoft, Steve Ballmer, ha confirmat aquest dimarts que la pròxima versió del sistema operatiu Windows arribarà al mercat al 2012 en versions per a ordinadors personals i tabletes informàtiques, segons ha publicat el web de l'empresa.

Ballmar s'ha referit a aquest nou software com a Windows 8 i ha deixat entreveure que funcionarà amb processadors ARM, els que actualment operen en la majoria de tabletes i telèfons intel·ligents.

“De cara a la pròxima generació de sistemes Windows, que sortiran l'any que ve, hi ha molt més. A mesura que avanci l'any haurien d'esperar a sentir moltes coses sobre el Windows 8, PC, una varietat de diferents formats”, ha comentat Ballmer en un discurs que ha fet en una conferència de desenvolupadors celebrada a Tòquio.

Les declaracions del directiu de Microsoft estan en línia amb el que ja va anticipar a la fira CES de Las Vegas al gener, quan la companyia va avançar que el sistema operatiu que reemplaçaria el Windows 7 estaria disponible en estructures de software conegudes com System on a Chip (SoC) amb els que treballen Intel i AMD.

Aquesta tecnologia és la que es troba darrere del naixement de les tabletes informàtiques i el gran mercat dels smarthphones en els que Google amb Android i Apple van ser pioners.

Microsoft va llançar el Windows 7 el novembre del 2009 i espera que aquest any es venguin 350 milions d'ordinadors amb aquesta sistema instal·lat de sèrie.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.