Societat

Cocemfe denuncia la vulneració de drets de la discapacitada d'Alfàs

Assegura que els membres de la mesa no van vetlar per la privacitat a l'hora d'exercir el seu dret al vot

Una interventora del PP li va prohibir votar, ja que la seua acompanyat havia tocat el sobre electoral

La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) denuncia l'incompliment de les normes d'accessibilitat que es va produir a l'Alfàs del Pi en el moment que una dona amb discapacitat es va disposar a votar en el seu respectiu col·legi electoral.

Segons explica el president de l'entitat, Mario García, no s'ha complit el reglament aprovat aquest mateix any sobre les condicions bàsiques per a la participació de les persones amb discapacitat en la vida política i en els processos electorals i “s'han vulnerat els drets de la votant”. “Els membres de la mesa electoral no van vetlar per la privacitat i el secret del vot d'aquesta dona que es va veure obligada a votar mostrant en tot moment el partit triat per a emetre el seu vot”, critica García.

Cal recordar que aquesta dona —amb mobilitat reduïda— va haver de tornar a agafar la papereta electoral, ja que una interventora del PP li va prohibir depositar en l'urna —amb el consentiment del president de la mesa— el primer sobre, argumentant que l'havia tocat la persona que l'acompanyava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.