Societat

Arnes

Una festa molt dolça

Un total de 84 paradetes exposen els seus productes a la Festa de la Mel d'Arnes

Milers de persones de les Terres de l'Ebre i del Matarranya omplen de gom a gom els carrers del poble

Un total de 84 paradetes relacionades amb l'apicultura i l'artesania van atraure milers de persones durant el cap de setmana de la VIII Festa de la Mel d'Arnes, sobretot provinents de les Terres de l'Ebre i del Matarranya, però també turistes d'altres zones. Francesc Xavier Pallarès, alcalde d'Arnes i delegat del govern a les Terres de l'Ebre, juntament amb Ana de Marcos, diputada del Parlament de Catalunya, va inaugurar ahir al migdia la vuitena edició de la fira sota un sol de justícia que ja anunciava l'estiu. Després del parlament de les autoritats, es va fer l'entrega de premis, per una banda al millor cartell per la festa, que es va atorgar a Laia Domènech, de Vilalba dels Arcs, i per l'altra al millor estand de la fira, que va recaure en l'associació de dones del municipi d'Arnes, que va optar per una guarnició feta amb materials reciclables. També es van guardonar els alumnes i la directora del col·legi La Miranda d'Arnes, pels tallers d'apicultura que han fet.

Multitud de turistes i veïns van omplir de gom a gom els carrers d'Arnes per participar en l'arrelada Festa de la Mel, que, tot i que fa vuit anys que es porta a terme, parteix d'una tradició llarga i ha mogut moltes persones que només es dedicaven al món de l'abella com a aficionades a professionalitzar-se. “Arran de la Festa de la Mel, molta gent s'ha animat a treballar-hi més seriosament; de fet, s'han donat d'alta cinc apicultors”, apuntava Francesc Xavier Pallarès, que es mostrava molt satisfet per l'edició d'enguany de la fira, en què hi ha hagut vint estands més que l'any passat. “A Arnes, per tradició familiar, molta gent té caixes d'abelles per produir mel per a l'autoconsum o per vendre'n en molt baixa quantitat. Abans de la fira no hi havia ningú que s'hi dediqués professionalment”, explicava Pepa Nogues, membre de l'associació La Bresca d'Arnes, que va organitzar, juntament amb la biblioteca de Tarragona, una visita guiada per la ruta de la mel amb parada al Centre d'Interpretació de la Mel, que es va inaugurar l'agost del 2008 i que ha reforçat la promoció externa d'Arnes.

Durant el cap de setmana es van portar a terme diverses activitats que també han tingut com a protagonistes la mel i la cera de les abelles, entre les quals destaquen l'organització d'un taller de plats elaborats amb el producte estel·lar i la conferència sobre apicultura a càrrec d'Ángel López Herencia, president de l'associació provincial d'apicultors de Guadalajara.

Per una altra banda, l'organisme Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona va participar amb un estand dels Productes Locals de Qualitat “per vetllar per la promoció i difusió dels productes agroalimentaris que es cultiven o elaboren a la demarcació de Tarragona”. També s'han organitzat un seguit d'activitats per als més petits, com ara espectacles d'animació i cercaviles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA