Societat

col·lectius

Els “indignats”, dividits, no desmunten el campament de la plaça de Catalunya

El moviment es veu alterat per la presència d'antisistema que no fan cas de les decisions de l'assemblea

Dimarts es vol instal·lar davant del Parlament

Els “indignats” de la plaça de Catalunya continuen al peu del canó tot i que cada cop estan més dividits. La presència, cada vegada més nombrosa, de grups antisistema que no acaten les decisions de l'assemblea preocupa una majoria idealista que veu també com la imatge del moviment es va deteriorant.

Durant tot el dia d'ahir ningú es va moure ni va desmantellar res del campament, tot i que en les assemblees anteriors s'havia decidit treure totes les tendes i deixar únicament la caseta d'informació, la infraestructura de megafonia i la tarima (per poder-hi fer intervencions puntuals). Al contrari, la cuina, la biblioteca, la ludoteca infantil i totes les comissions, des de la de dones a la de medi ambient, van continuar obertes. Les activitats es van anar succeint durant tot el dia: xerrades, debats, tallers, espectacles, etc.

El 90 % de les tendes de campanya instal·lades al costat de la font i els horts muntats sobre la gespa estaven igual que ara fa 15 dies, i els “indignats” que van muntar la cabanya sobre els arbres (amb matalassos, portes i tanques de l'Ajuntament) no semblava que tinguessin la intenció de treure-les.

Okupes i antisistema

Les decisions que pren l'assemblea –inequívocament encaminades a tancar el campament i dirigir la protesta per altres canals– i la realitat estan separades per un abisme. Diversos grups antisistema i okupes, cada cop més visibles i que van totalment a la seva, comencen a crear mala maror (i mala imatge) perquè boicotegen la majoria. Diversos portaveus dels “indignats” van explicar ahir als mitjans d'informació que volen desmarcar-se d'aquest col·lectiu d'actitud antisocial, contrària als ideals del moviment.

Els “indignats” més conscienciats, i que s'estan a la plaça des del primer dia, tenen clara una consigna: s'ha de marxar de la plaça i la propera acció a fer és dimarts al parc de la Ciutadella, la vigília del debat del pressupostos. El moviment 15-M vol impedir l'accés dels diputats al Parlament perquè dimecres no es pugui debatre un pressupost que rebutgen per les retallades. Dimarts i dimecres, doncs, seran dies clau que determinaran el futur del moviment.

Fora l'estelada

Dissabte al vespre alguns “indignats” van obligar a retirar una estelada d'una parada muntada per recollir firmes en favor de l'autodeterminació de Catalunya. “L'autodeterminació dels pobles és un dret reconegut per l'ONU”, va manifestar la responsable de la parada, que va acusar els “indignats” d'actuar “igual que el govern espanyol”. Unida als indignats des del començament i sempre activa a la plaça, va haver de substituir la bandera estelada per una menys “política”: la de les quatre barres i prou.

Alegria dels comerciants a Madrid

Els comerciants de la plaça del Sol van mostrar-se contents perquè els “indignats” van començar ahir al migdia a aixecar el campament que mantenien des de feia un mes. A diferència del que va passar a Barcelona, la majoria d'“indignats” de Madrid van abandonar l'acampada –la primera de l'Estat– que van començar el 15 de maig, la qual cosa va servir per anomenar del 15-M el moviment. Les primeres estructures que es van desmuntar van ser les de les comissions i els grups de treball. Les personals es van deixar per al final, ja que alguns, pel seu compte, van decidir no fer cas de la majoria i quedar-se a la plaça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona