Societat

JOAN ESTEVE

COORDINADOR DE L'ASSOCIACIÓ TÀRRACO SALUT

“Busquem voluntaris”

Després de preparar tota la paperassa, en Joan Esteve i l'Elisabet Pedret ja tenen en marxa l'associació Tàrraco Salut que han creat per fer un treball voluntari d'acompanyament i ajuda a persones grans ingressades en hospitals o en centres sociosanitaris. L'ànima ja la tenen, ara només els falta bastir-ne el cos.

Vostès volen captar voluntaris.

Sí. Ara fa uns tres mesos vam crear l'associació i hem signat un conveni amb el Consorci de Santa Tecla Llevant de Tarragona per acompanyar malalts que estan ingressats i que es troben sols perquè o bé no tenen família, o la que tenen no pot estar amb ells pels motius que siguin. Aquests acompanyaments es faran a la tarda de dilluns a dissabte i hem calculat que necessitem set persones per cobrir aquesta dedicació.

Busquen un perfil concret de persones?

Sobretot necessitem persones que tinguin ganes d'escoltar, de parlar, de fer companyia... Han de ser persones sensibilitzades i molt motivades per a la tasca de voluntariat. Un cop feta la selecció, la nostra intenció és que aquestes persones puguin fer un curs a través de la Federació Catalana de Voluntariat, perquè estiguin ben preparades i puguem començar la tasca a la tardor.

Quina feina hauran de fer?

Els voluntaris es trobaran amb persones malaltes ingressades que poden sentir-se molt vulnerables per la soledat, la desorientació, la frustració davant la malaltia, amb possibles problemes en el seu entorn familiar, i els voluntaris seran allí per acompanyar-los, estimular-los, per ajudar-los...

Com va sorgir la idea de crear aquesta entitat?

Ara fa un parell d'anys, vaig començar a fer tasques de voluntariat, faig acompanyament de persones grans a casa seva... A vegades cal una motivació per fer el pas, i a mi m'hi va empènyer la mort d'un familiar. Després, participant en una trobada de voluntariat a Barcelona vaig conèixer l'Elisabet i parlant-ne vam adornar-nos que aquí a les nostres comarques faltava aquesta tasca de suport cap aquest col·lectiu de persones grans que estan ingressades en centres hospitalaris i es troben soles.

Només a persones grans?

Sí, aquí a Tarragona ja hi ha entitats que per exemple acompanyen nens malalts a oncologia, com Afanoc, i que ho fan molt bé. De moment nosaltres volem començar pel col·lectiu de persones grans i, si veiem que la feina va bé i funciona i el treball està ben fet, més endavant podríem plantejar-nos d'ampliar la nostra tasca a altres serveis, com ara a urgències. La nostra intenció és créixer a poc a poc.

On es poden adreçar les persones engrescades a sumar-se a l'entitat?

Hem creat el correu electrònic [email protected], on es pot adreçar tothom que trobi encertada la idea i tingui ganes de col·laborar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona