Societat

arenys de mar

Els musulmans volen traslladar la mesquita a un local més gran

urgència El mes de juliol comença el Ramadà i la comunitat lamenta que encara no tenen l'autorització municipal i la cessió d'un espai

La recerca d'un nou lloc encara no s'ha concretat però ja hi ha queixes veïnals

La mesquita que la comunitat musulmana té des de l'any 1996 al carrer de les Escolàpies va quedar petita al cap de pocs mesos d'obrir-se al públic. Des de fa anys que miren de traslladar-se a un lloc més ampli i per això han mantingut converses amb els successius ajuntaments per mirar de trobar un espai amb condicions. Segons explica un dels representants de la comunitat, Isham Albadar, no s'ha arribat mai a cap acord per mirar de fer ús d'algunes instal·lacions que no es fan servir i que s'oferien a reformar.

Opcions

Des de fa uns mesos la comunitat musulmana s'ha posat a buscar possibles locals de lloguer més grans del que tenen als baixos de les Escolàpies, on només es permet l'entrada a 60 persones. Albadar assegura que ara per ara no tenen cap contracte signat, tot i que han mirat locals a prop de la carretera N-II i el local que ocupava un antic gimnàs al carrer Sant Gabriel. El representant de la comunitat musulmana assegura que aquest seria un bon lloc, ja que l'espai ja està condicionat amb els aïllaments i els serveis que els permetrien, un cop obtingut el permís municipal, fer-hi les oracions. “Nosaltres no pensem entrar a cap lloc si abans no parlem amb els veïns i hi estem d'acord”, va explicar. Alguns veïns ja han expressat el seu malestar pel fet que s'instal·li un centre de culte a prop de casa seva i consideren que s'hauria de buscar espai als afores.

Des de la comunitat musulmana no estan d'acord que l'obertura del centre de culte suposi problemes de trànsit i aglomeracions de gent ja que les entrades del divendres a resar són intermitents i la majoria d'usuaris s'hi desplaça a peu, sense utilitzar el cotxe. A més, apunten que aquest sector ja té prou moviment amb les entrades i sortides del col·legi de la Presentació i de la delegació d'Hisenda.

Solucions

L'1 de juliol els musulmans començaran el Ramadà i com cada any ja han fet la pertinent petició a l'Ajuntament perquè els faciliti un espai on poder-se trobar-se per compartir les oracions que es fan cada vespre. L'any passat la situació es van poder resoldre habilitant el pati de l'antiga escola de primària Sinera, però a hores d'ara la comunitat musulmana desconeix encara quines instal·lacions podran fer servir.

El que tenen clar i que fan evident amb la seva queixa és que no tenen cabuda a l'actual mesquita al carrer de les Escolàpies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.